Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag har en hund och två katter, för den som har missat det. Jag har haft två katter kontinuerligt (fast olika katter) sedan 2004, och jag kan inte ens föreställa mig livet utan. Min hund är tio år gammal, och jag fasar inför dagen det är dags att förlora henne. Fördelarna med att ha djur är så oerhört många fler än nackdelarna.

Den enda “nackdelen” jag kan se med det hela är att det vid vissa utvalda tillfällen blir ekonomiskt påfrestande. För vem som helst med en vanlig, vettig ekonomi skulle det inte vara några problem, men vi är ju några stycken som lever på existensminimum. För oss blir alla extra utgifter skitjobbiga.

Just nu skulle jag behöva köpa ett fästinghalsband åt Ella (hunden). De kostar ungefär 350 spänn, give or take nån tjuga hit eller dit. Jag är inte säker på att jag kommer att kunna göra det den här månaden, därför att jag har flera andra räkningar och grejer att betala som är viktigare.

Eftersom min äldsta katt Zoe har en tendens att vilja bajsa i duschen hellre än i någon av kattlådorna, har jag länge funderat över vad tusan problemet är. Men så kom jag på – igår, faktiskt, att hon kanske är missnöjd just med kattlådorna. Jag köpte för nåt år sedan nämligen hörnkattlådor för att de skulle ta mindre plats. Men det gör automatiskt att själva lådan är mindre, och jag tänker att hon kanske vill ha större plats just när hon ska skita.

Det behöver inte vara så dyrt med kattlådor. Och jag vill inte ha med tak och grejer – dels får det inte plats, dels tror jag inte att mina katter gillar det. Plus, såklart att det är mycket dyrare att köpa sådana. Men det spelar ingen roll – just nu måste jag vänta i åtminstone ett par veckor innan jag kan se om jag har råd att investera i ett par billiga kattlådor.

Det dryga är naturligtvis att både fästinghalsband och kattlådor behövs samtidigt som jag har behov att betala allt annat. Det handlar om lite försäkringar, plus lite grejer till bilen. Plus att resten av det som ska dras från mitt konto måste få dras – först.

Jag verkligen avskyr att konstant behöva jonglera diverse behov och prioritera vad som är skitviktigast just precis nu och så skjuta alla andra behov framför mig, tills de blir superakuta. Det är så fruktansvärt jävla tröttsamt.

Känner du dig generös såhär mitt under påsken tas bidrag gärna emot via Paypal (kontakt@bipolarblog.se) eller Swish (0700 10 25 78).

 

Arkiv
Translate