Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Shit, vilken vecka. Jag kan bara säga det. Det här med att knappt ha sovit mellan tisdag-onsdag tog knäcken på mig, märker jag. Jag sov ordentligt natten till igår, vilket var jätteskönt. Men jag ägnade gårdagen åt att vara mer eller mindre bakfull på att inte ha sovit ordentligt/tillräckligt.

Line of flowers[column_half]

Eftersom jag inte dricker alkohol (alls) längre är jag numer aldrig bakfull. Jag har inte druckit alkohol på rätt många år, faktiskt. Det har ingenting med någon slags duktighetssyndrom, eller för den delen medicinrelaterat, att göra, utan helt enkelt beror det på a) det mesta i alkoholväg smakar illa, b) jag får sån grym huvudvärk av att dricka redan under tiden jag dricker.

Så. Jag låter bli.

Men det var inte alkoholbaserad bakfylla jag skulle prata om. Jag var inne på att känna mig bakfull efter att ha sovit för lite. Faktum är att jag, även om jag känner mig mer med, so to speak, idag, än jag gjorde igår, så är jag fortfarande lite smått borta i skallen. Lite smådryg känsla, men det ger med sig så småningom. Ungefär samma tankekedja som när man är sjuk och tänker att man blir frisk så småningom (vilket för övrigt också stämmer, eftersom jag inte är 100% frisk än heller).

[/column_half][column_half_last]

Bortsett från att jag fortfarande går runt och känner mig lite småbakis – vet ni vad jag har gjort idag? Åh, det är så mysigt!

För några år sen dog ungefär 75 – 80% av alla mina krukväxter. Just då kände jag mig inte så jätteengagerad, så jag planterade om de som klarade sig, och så fick de vara. Men igår köpte jag två krukväxter på ICA, och idag en till – och blomjord! Är det något jag tycker är extremt mysigt, så är det att plantera blommor. Det får mig att känna mig väldigt nära jorden, och således faktiskt rätt balanserad.

Som kuriosa kan jag dessutom berätta för den som är intresserad, att ur ett astrologiskt perspektiv har jag ingen som helst jord i mitt horoskop. Alls. Däremot har jag väldigt mycket vatten. Facit på detta är att jag inte har någon som helst inbyggd stabilitet, men däremot en sjujävla massa känslor att göra av någonstans.

Typ. =)

[/column_half_last]

Arkiv
Translate