Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag blir extremt dum i huvudet när jag inte sovit tillräckligt. Idag är ett ypperligt exempel på det. Inte för att det har hänt något särdeles, men this is how it’s been…

[column_half]

Jag hade tid hos min läkare på psyk idag. Dags att förnya sjukskrivningen och att höra resultatet av blodproverna jag tog i måndags (när bloggen låg nere). Igår hade jag tänkt kolla i min kalender och se exakt vilken tid jag skulle vara där. Det glömde jag, och när jag väl lagt mig orkade jag inte gå upp igen. Jag visste att det var klockan ett eller två.

Det slutade med att jag sov extremt lite. Jag låg vaken och var nervös för att försova mig. Jag till och med drömde vid minst ett tillfälle under natten att jag skulle vara där klockan ett, och vaknade halv ett. Det tar ungefär 25 – 30 minuter med buss mellan mig och psyk. You get the picture.

Jag vaknade till runt halv tio i morse och kände mig superstressad. Hade knappt sovit och var trött redan då. Hoppades att tiden skulle vara klockan två, för då skulle jag kunna lägga mig i alla fall en liten stund till.

Tji fick jag. Jag hade tid klockan ett. Ingen idé att lägga sig igen.

sleepy_oblivion

[/column_half][column_half_last]

Det slutade med att jag gick runt halva dagen med en stark känsla av att ha gjort fel. Något kändes fel, och jag kunde inte sätta fingret på vad. Det är fruktansvärt irriterande. Tack och lov kunde jag redan då inse att jag inte hade gjort något fel, och att känslan troligen skulle bli bättre med lite mat och mer sömn.

I efterhand kan jag säga att jag måste fokusera på att bli bättre på det här med att sova. I alla fall om jag vill bibehålla någon slags sinnesro på regelbunden basis. Det blev nämligen bättre efter läkarbesöket, när jag kom hem och fick äta lite (korv och bröd). Det kommer att bli ännu bättre när jag fått sova ordentligt en natt.

Läkarbesöket gick för övrigt bra. Är fortsatt sjukskriven till 31 augusti. Har fått ytterligare en mindre höjning av dosen Litium (det kommer nu att bli 2+3 tabletter morgon+kväll). Dessutom ska han (läkaren) skriva ett intyg om behov av god man. Plus att han – återigen, ska ta upp mitt behov av psykolog, på deras behandlingskonferenser. Jag upplyste om vad jag skrev om för några dagar sen, angående mitt nyväckta behov av psykolog, och det hyfsat akut dessutom. Vi får se hur det går med snabbheten, men jag har iaf upplyst om att jag vill ha en sådan kontakt – igen…

(( och om 30 kronor är jag uppe i frikort!!! ^^ ))

Och har du inte lyssnat på min podcast ännu kan du göra det här =)

[/column_half_last]

Arkiv
Translate