Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag är sjuk! Jag är SJUK! Jag, som nästan aldrig ÄR sjuk, är sjuk!!!

Tyck synd om mig!!!

[column_half]

För en månad sen började jag hosta, och var dessutom nästan förkyld ett tag. Det gick någon vecka, jag blev nästan bättre – tog en promenad ner på stan med Ella, och kände mig sämre dagen efter. Sen hände det inte så jättemycket mer, förutom att jag inte mådde bättre och fortfarande hostade litegrand.

För någon vecka sen slutade jag i princip att hosta.

För tre dagar sen (tror jag) kom feberkänslorna. Ni vet; feberöm i kroppen. Febertrött i kroppen. Helt utan ork – jag orkar tamejfan inte göra någonting. Kläderna skaver. Huden ömmar. Fast jag tror inte att jag har feber. Jag fryser inte överdrivet, eller svettas inte överdrivet. Däremot känner jag mig allmänt darrig och skakig. För att inte tala om trött. Nu sov jag rätt crappigt natten till idag, i och för sig, men jag är så trött att jag hyfsat allvarligt överväger att gå och lägga mig – om det inte vore för att jag behöver ut med Ella om ett par timmar, och lägger jag mig är det inte alls säkert att jag vaknar i tid.

[/column_half][column_half_last]

Och när jag är ute med Ella. Herregud. Det finns ett bord med bänkar ett par hus längre ned på gatan. Vi brukar sitta där och hänga en del sommartid, för det är skönt med frisk luft. Idag tänkte jag gå förbi Ica när vi ändå var ute, för att köpa glass (eftersom jag dessutom har lite ont i halsen). När vi kom bort till bordet var jag tvungen att sätta mig och vila. Vi satt där en rätt lång stund, faktiskt.

Har jag nämnt att jag hatar att vara sjuk!!?

Nu har jag dessutom stått och gjort i ordning frysta kycklingfiléer som ska stå i ugnen ett tag, eftersom jag inser att även om jag inte är hungrig just precis nu, så behöver jag äta (och nu har jag faktiskt hunnit bli hungrig). Att stå upp så länge och pyssla – jag är helt slut! HELT jävla slut!

T . Y . C . K  –  S . Y . N . D  –  O . M  –  M . I . G ! ! !

[/column_half_last]

Arkiv
Translate