Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

.. på fler än ett sätt, insåg jag så fort jag skrev rubriken.

[column_half]

Förbedelser 1

Jag träffade min blivande god man häromkvällen. Det var trevligt – hon var rar och verkar ha stenkoll på framför allt det här med ekonomi. Vi kom överens om att köra på, och har påbörjat det som kommer att vara min ekonomi framöver. Jag vill inte berätta alltför mycket om det än, innan vi liksom är klara med allt, men jag tror att det kommer att bli bra. Så länge jag lever på försörjningsstöd finns det ju inte så mycket utrymme att göra något alls, men med de planer jag har, kommer det att se lite annorlunda ut framöver hoppas jag.

Det jag kan säga är att hon kommer att hjälpa mig med skuldsanering, vilket verkligen behövs av diverse randiga och rutiga skäl. Framför allt därför att jag vill och behöver flytta, men så länge jag inte har en aktiv skuldsanering/avbetalningsplan, så blir det i princip omöjligt för mig att få tag på en lägenhet.

Detta, i kombination med ett par andra saker jag håller på att förbereda, kommer att förändra mitt liv å det grövsta, faktiskt. Till det bättre, bör tilläggas.

[/column_half][column_half_last]

Förberedelser 2

Det här med gastric bypass-operationen jag vill göra. Jag har grubblat och grunnat och grubblat och funderat tills håret stått på ända och jag är grön i hela nyllet. Typ. Ågren över saken har jag haft också. Något så ända in i bängen. Och jag har funderat på vad jag kan åstadkomma och bidra med själv för att underlätta det här med min sömnapné.

Det jag kommit fram till är att jag kan börja gå ner i vikt på egen hand. För att göra det – och framför allt på ett sätt som går snabbt och är peppande, så beslöt jag mig för att börja med pulver. Igen. Jag har ätit pulver, antingen bara eller kombinerat med mat, till och från sen september 2013. Med tanke på mitt sockermissbruk har det fungerat sådär, dock.

Men nu har jag inget sockermissbruk, och det torde således fungera betydligt bättre!

Dessutom har jag skickat in en rapport till patientnämnden, vilket jag är väldigt nöjd med. Har jag tur gör den dessutom nytta. =)

[/column_half_last]

Arkiv
Translate