Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag har beställt böcker. Det är över ett och ett halvt år sedan, så jag känner mig jätteglad. Jag fullständigt älskar böcker, även om det är länge sen jag läste sådär ordentligt. När jag uppsökte soc efter den anställning jag hade 2011, var det som om andan gick ur mig. Jag tappade allt, bland annat min koncentrationsförmåga. I flera år har jag, bokälskaren, haft svårt att koncentrera mig och ha ro att läsa böcker.

[column_half]

Nu är böckerna jag beställt något annat än skönlitteratur, så man behöver inte sitta och läsa dem rakt av (vilket man inte behöver med skönlitteratur heller, men you get the point).

Jag har köpt böcker om bipolär sjukdom, typ II. För första gången, faktiskt! Inte några läkarböcker, och inte några självbiografier.

Böcker om strategier för att överleva som bipolär.

Handbok för psykon, av Tove Lundin.
The Bipolar II Disorder, av ett flertal författare.

Det ska bli grymt intressant att läsa dem, faktiskt. Jag känner i och för sig ett gäng människor som också är bipolära, men det är inte jätteofta jag pratar med någon av dem. Därför känns det som att det här kommer att bli jätteintressant; att se hur någon annan (Tove Lundin) kommit på strategier för att klara det ena och det andra. Den andra boken, The Bipolar II Disorder, handlar också om att hitta sätt att hantera sina känslosvängningar.

Jag lovar att skvallra när jag hunnit läsa dem!!! =)

[/column_half][column_half_last]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
[/column_half_last]

Arkiv
Translate