Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Idag har jag haft en schavig dag. En sån där dag när jag dels varit väldigt trött (sov dåligt inatt pga att jag låg och grubblade länge) och dessutom fruktansvärt grinig och på dåligt humör. Allt – eller i alla fall en hel del, gick fel när jag skulle ut med Ella. Jag höll på att snubbla, först på skosnörena, sen i trappen på väg ner, det var halt och slaskigt ute och asdrygt att gå – mina nya skor till trots…

För att inte tala om när jag sitter vid datorn eller på dass, och hela kroppen bara vrålar NEEEEEEEEJ när Ella kommer och vill bli klappad på arslet eller bara få lite uppmärksamhet. Hon menar ju inget illa, men jag blir bara såååå jävla irriterad. Och så fort hon är på väg därifrån får jag sån ågren att jag dör.

[column_half]

Jamen ni vet, en sån där dag när allt bara blir fel. När man är på så dåligt humör, så jävla sur och grinig att det bara inte går att kontrollera. Hur man än bär sig åt, för allt blir ju bara fel.

Såna dagar är så fruktansvärt jobbiga att hantera, tycker jag. För som sagt var; hur man än vrider och vänder sig, schavar och baxar sig omkring, så går allt fel. Man tappar grejer. Man slår sig. Man snubblar. Hunden eller katterna gör saker som man normalt inte alls stör sig på, men just idag så blir man bara såååå jävla trött på dem…

Jag trivs inte alls.

Inte vet jag varför det blir så heller. Om det är just för att jag är trött, om det är sådant som byggs upp över tid (några dagar, någon vecka eller så), eller om det är ett humör som helt plötsligt bara känner att det har lust att jävlas. Det skulle faktiskt kunna vara så.

Men vissa saker här i världen kan man kontrollera. Även vi bipolära. Även om det är jobbigt, så går det att förändra en negativ tankespiral till en positiv. Det är fullt möjligt, men kräver oerhörda mängder energi.

Men det här. Det här går ju inte att kontrollera för fem jävla öre. Jag kan det inte, i alla fall.

[/column_half][column_half_last]

When all there is, is wrong.

Så; jag antar att lite egoboosting inte skulle vara fel. Det har jag inte gjort på ett tag, så here goes

Idag är jag glad över;

  • att jag har underbara, fantastiska djur som står ut med sin matte och hennes skiftande stämningar
  • att jag har en fungerande dator
  • att jag efter bytet av gardiner i sovrum och vardagsrum också lyckats göra om lite i hallen
  • att jag bara behöver införskaffa gardinstänger och hjälp att sätta upp dem, innan jag kan sätta upp draperier för dörrarna till sov- och vardagsrum (fast det att det inte händer på en gång NU, helst i förrgår, är också en källa till enorm frustration)

    [/column_half_last]

Arkiv
Translate