Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag mår ganska bra just nu. Faktiskt. Idag var det dags att inse och erkänna det. Främst erkänna. Sen jag började äta både Voxra och Venlafaxin för kanske en månad sen (drygt!?) så har jag så sakteliga börjat må lite bättre och bättre för varje dag. Jag har ju också gjort saker för min egen skull, nu under våren, och lite annat.

Som idag. Jag var och köpte torrfoder till både hunden och katterna. När jag har femton kilo mat åt Ella (hunden) och 4 kilo åt Zoe och Molly (katterna), då är jag så jävla nöjd. Dessutom köpte jag en ny tandkräm till min eltandborste – och det fanns minsann Oral-B tandkräm, upptäckte jag! Så nu har jag precis borstat tänderna med Oral-B Extra Whitening Lux eller vad tusan den nu hette 😀

Dessutom hämtade jag ut en hel rad mediciner – kostnadsfritt, eftersom jag nu kommit upp i frikort, och jag gillar att ha ett litet apotek hemma. Köpte några extra tandborsthuvuden också.

Så det, plus att jag har en fungerande dvd-spelare, en helt spritt sproilans ny extern hårddisk till datorn (min första), att jag käkar pulver nu sen några dagar, och var dag jag klär på mig tycker jag att bältet sitter löst (knyter om det varje dag). Jag har mer energi och orkar ta mig för saker här hemma…

Jamen, på det stora hela så ÄR det faktiskt ganska bra. Jag kan inte förneka det. Ja, visst är det långt kvar tills jag kan säga att jag fungerar hyfsat normalt – men jag märker att jag är närmare än jag varit under alla de år (i princip hela mitt 30-tal)  jag gått runt med en så djup depression, utvecklat min bipolaritet till fullo och så vidare. Och den känslan är lite småcool, faktiskt. Jag gillar att känna att må-bra-igheten kanske kan hålla i sig en sväng – och vara lite stabil.

Det får mig dock att nå slutklämmen jag ville få fram.

Jag kommer nog (kanske) inte att skriva så jättemycket här på ett tag. Jag vill i alla fall inte lova det. Däremot har jag precis startat upp en blogg som kommer att handla om konst, kultur och politik (förmodligen en hel del politik med tanke på att det är valår). Den får man jättegärna både läsa och kommentera om man har lust 🙂

Klicka här och läs, för all del! =)

Arkiv
Translate