selfie 2020

Det här är min blogg om att leva med diagnosen bipolär sjukdom, typ II. Min blogg är mer dokumenterande och reflekterande än något annat.

 

Jag hoppas att du hittar något du gillar.

 

Mvh,
Sonya Malinka Persson

Translate
Arkiv

Idag träffade jag en ny tjej från boendestödet. Jättetrevlig och jätterar. Hon hade inte så mycket tid, eftersom hon ersätter min ordinarie som är på semester – men vi ägnade timmen åt att fundera över ett veckoschema. Jag funderade nämligen häromdagen på att det vore himla smidigt att ha, eftersom jag är så urkass på att skapa rutiner, och eftersom det vore skönt att göra lite andra saker än att bara sitta och häcka framför datorn – hela tiden.

Så. Jag har gjort ett veckoschema. Med tider när jag ska gå upp och gå ut med hunden, vad jag ska göra på förmiddagarna, när jag ska äta, vilka dagar jag iaf tänker mig att jag ska träna Zumba – och så vidare.

Och faktum är att jag känner mig jättenöjd – redan innan jag har börjat följa det. Jag tänker börja med det nästa vecka, när min ordinarie boendestöds-människa är på plats igen. Eftersom det här med telefonväckning absolut inte fungerar, så ska vi göra så att vi träffas utanför mitt hus en given tid – halv nio på morgonen, mån – fredag varje vecka. Jag kommer att hata det till att börja med, men i slutänden tror jag att det kommer att bli jättebra. Och så har jag skrivit ned vad jag ska göra här hemma, varje dag i veckan. Inte nåt jättestort eller jättemestast, men litegrand – så hinner det aldrig bli sådär mycket och oöverstigligt.

Så det ska bli intressant att se hur jag fungerar med lite tydligare rutiner.

 

Håll tummarna, för tusan 🙂