Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Ett kort inlägg idag; jag är trött efter några intensiva dagar med en annan sajt jag är med och bygger upp, men främst är jag trött på grund av Lamotrigin. Jag känner till att det är en bieffekt, men det är såååå jävla drygt. Jag kan omöjligen hålla mig vaken hela dagarna – det går bara inte. Jag sitter här vid min laptop och halvsover/sover flera timmar om dagen. Däremellan röker jag och försöker hålla mig vaken, men slumrar ofta till och vaknar till för att jag har tappat cigaretten på bordet eller golvet.  Igår tror jag det var, hade jag tappat den i tekoppen. Sen, framåt kvällarna, vaknar jag till mer ordentligt och kan göra saker något mer aktivt.

Jag vette fasiken vad jag ska göra åt det här. Bieffekter kan man ju ha turen att bli av med efter ett tag, men den här verkar hålla i sig. Tröttheten började när jag började med Lamotrigin. Första perioden försvann den efter nån vecka eller så. Men den senaste höjningen har inte tröttheten försvunnit efter. Jag blir tokig. Sover jag inte för lite, sover jag för mycket. Som det är nu, sover jag 5-7 timmar per natt, och sen sover jag sittandes vid köksbordet ett antal timmar per dag. (Jag ser förmodligen jättelöjlig ut, så det är tur att det bara är djuren som ser mig. ^^ )

Nåväl. På måndag ska jag träffa min sjuksköterska på Affektiva, och sen har jag en telefontid med min läkare den 9 oktober. Ska ta upp det här då, liksom det faktum att det är väldigt svårt att få tag på Lamotrigin. Varje gång jag har hämtat ut det, har det varit på håret att det funnits. En gång fick jag åka till ett annat apotek på andra sidan stan för att få tag på det. Sist fick jag ta ut en mindre förpackning, eftersom den större förpackningen inte fanns. Jag har tittat flera gånger på apoteket.se’s internettjänst där man kan köpa receptbelagda mediciner med Bank-ID. Där finns inte heller Lamotrigin, och det finns inte heller någon ersättningsmedicin. Hur skumt som helst – och hur drygt som helst.

Tja, det visar sig vad sjuksköterska och läkare säger. Nu ska jag i alla fall ta mig och min trötta kropp och uppsöka sängläge. Det är tidigt för att vara jag, men bläh. Orkar inte sitta uppe bara för att den här gången…

Sov gott, ni med 🙂

Arkiv
Translate