Stötta mig

Jag ägnar mycket tid åt att blogga på ett flertal bloggar, om saker som är viktiga för mig.

 

Om du tycker att det jag skriver om är viktigt, stötta mig gärna genom att donera en slant.

Under mitt liv har jag haft många tillfällen när det mesta har sugit, eller jag bara har haft lust att boosta mitt ego. Förstnämnda har nog varit den främsta anledningen, dock, till att jag ansträngt mig för att för egen maskin försöka lyfta mig ur den absolut värsta känslomässiga misären. Jag tänkte att jag skulle tipsa om de verktyg jag använt, mest bara för att jag kan tipsa om dem. ^^ De flesta av dem går ut på ungefär samma sak, och det handlar om att hitta saker man dels är tacksam för, men också saker man är extra nöjd med hos sig själv.

Det första du ska göra är att ta ett skrivblock eller köpa dig en fin skrivbok. Den kan du använda till allt ditt egoboostande. Använd en sida per dag (eller mer), oavsett om du bara skriver en rad eller vill fylla flera sidor. Därefter är det bara att välja och vraka mellan nedanstående tips – eller hitta på egna, effektiva saker att skriva om. Tipsa mig gärna om du kommer på nåt jag själv inte kommit på =)

 • testa att varje dag under en veckas tid, skriva ner minst tre saker du är tacksam för. Det kan vara vad som helst; att du har ett överblivet äpple i kylen, att din stereo funkar efter 15 år, att du har goda vänner – vad som helst.. I slutet av veckan kan du titta igenom dina anteckningar och se att det faktiskt finns saker i livet att vara glad och tacksam för. Fokusera också på den känsla du får i kroppen när du funderar över de saker du är tacksam för. Tro mig – man blir gladare 🙂
 • ägna en annan vecka åt att varje dag skriva ner minst tre saker du är nöjd med hos dig själv. Det kan vara sånt du är bra på, saker du gjort som du är stolt över, saker i ditt utseende du gillar (jag är t ex väldigt nöjd med mitt hår och mina tummar).. det spelar inte så stor roll vad det handlar om – så länge det är positivt och handlar om dig. Det här, kan jag garantera, är en egoboost utan dess like. Faktum är att just den här övningen är något jag fått mig själv att gå in i toppar av – och de har varat länge (upp till två veckor åt gången – men då har jag ju förstås hamnat i en sjujävla dal efteråt).
 • om man ägnar en längre tid åt någon eller båda av de här övningarna, kan det vara väldigt intressant att med regelbundenhet läsa igenom sina anteckningar och göra en utvärdering. Vad är det man fokuserat sin tacksamhet eller positiva tankar om sig själv på? Finns det ett mönster i det hela? Kan man lära sig nånting av det?

Alltså, jag lovar er.. det här är jättespännande att syssla med. Det är nog minst ett par år sen jag gjorde nåt liknande senast, men nu när jag tänker på det funderar jag faktiskt på att sätta igång igen. I alla fall ett tag.

Ni får jättegärna kommentera och komma med egna tankar om hur man kan boosta sitt ego – speciellt när man mår som sämst.

Puss på er! <3

0 Responses to Om att boosta sitt ego.

 • Jättebra tips måste jag säga, kanske ska ta och skaffa mig en egoboost-bok!

  Jag fick ett tips en gång när jag kände mig jäkligt värdelös, som om jag aldrig gjorde någon nytta: Sätt dig ned varje dag under en vecka och skriv vad du gjort under dagen som fått dig att må bra. Det kan vara allt ifrån att jag klev ur sängen, borstade tänderna till att rädda livet på någon. Allt mellan himmel och jord som faktiskt gav en liten boost vid just det tillfället.
  Kan vara svårt i början (tyckte jag) men efter en vecka har man fått grepp om det hela och inser att man faktiskt gör saker om dagarna & man kanske känner sig mer behövd än innan.

  •  Håller med om att det är jättesvårt i början att faktiskt hitta saker som är positiva. Men övning ger färdighet, och till slut kunde jag sitta och skriva ner en hel sida med grejer jag var nöjd, glad och tacksam över.

   Vill också säga att det här är trevligt att göra en vecka, men vill man få resultat är det bra att fortsätta. Jag höll på flera år och skrev obönhörligen varje dag. Det hände nån enstaka gång att jag missade, men på det stora hela – varje dag.

   Och jag tycker absolut att du ska ta och skaffa dig en egoboost-bok. =)

Translate
Arkiv
Coolast i stan

optio | Hela Sveriges förvaltarenhet