Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Tänkte att jag skulle följa mitt eget råd och skriva ner lite tankar om tacksamhet och sånt jag gillar hos mig själv. Idag tänkte jag börja med saker jag är tacksam för.

  • Idag är jag väldigt tacksam för det boendestöd jag fått beviljat. För första gången idag fick jag nämligen hjälp att börja städa här hemma. En person kom hem till mig och vi började städa köket. Jag tycker på det stora hela att det suger att ens behöva det här stödet, men när vi var klara för dagen (personen gjorde mest av själva städningen, själv ska jag röja, rensa och kasta skräp) kände jag mig ändå oerhört nöjd. Det känns så jäkla bra att det åtminstone börjar se något bättre ut härhemma. Jag är glad att jag får den hjälpen, eftersom jag inte fixar att göra det själv. Så tack för att det finns boendestöd för sådana som mig.
  • Jag är också väldigt, väldigt glad för min äldsta katt, Sotis (även kallad Storkissen). Sotis flyttade till mig och mitt ex för ungefär åtta år sen – han var ganska gammal redan då. Nu är han betydligt äldre, och det börjar synas i pälsen på honom. Han är fortfarande rätt pigg och alert och kan busa med min andra katt Zoe.. men det jag vill komma fram till är att jag är tacksam för de år jag haft med Sotis, och tacksam för den tid vi har kvar tillsammans.
  • För ett tag sen köpte jag min första dammvippa ever. Har knappt använt den, men det gjorde jag idag. Den visade sig vara hyfsat effektiv, faktiskt – och det gläder mig att det helt plötsligt blev förhållandevis enkelt att damma av på hyfsat plana och tomma ytor. Det är jag tacksam för.

Ser ni? Det var väl inte så svårt? =)

Nu ska jag fortsätta titta lite på Supernatural (har börjat om från början igen) innan jag går och sover.

Puss så länge! <3

Arkiv
Translate