Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

För ungefär en månad sen tog jag kontakt med kommunens personliga ombud eftersom jag tror att jag kan tjäna på att ha ett sånt. För den som inte känner till personligt ombud kan jag rekommendera en titt på deras hemsida, som man hittar här. Såvitt jag vet ska de finnas i varje kommun, men jag är inte säker.

Ett personligt ombud kan man få om man anser sig ha en psykisk funktionsnedsättning. Man behöver såvitt jag förstår inte ha en diagnos, utan det är den egna känslan som bestämmer. De hjälper till med kontakter med myndigheter, att informera om vilka insatser som finns och vilken hjälp man kan få. Jag är så jävla nöjd med att ha hittat dem, och ha fått kontakt. Har bokat in ett möte nästa vecka, för att prata lite och se vart man kan börja. En av de saker jag tyckte var riktigt roliga, var att tjejen som ringde blev jätteupprörd när jag berättade att min läkare inte ville sjukskriva mig eftersom Försäkringskassan är så hårda. Hon tyckte att det inte är läkarens plats att ta beslutet, och det har hon ju rätt i.

Det ska bli otroligt intressant att träffa henne och se vad som kan bli av detta. Jag lovar att skvallra efter den 12 april när jag ska träffa henne.

Utöver det kan jag säga att sömnen blivit något bättre med sömntabletterna. Har haft en extremt intensiv helg med extremt många nya intryck, så jag har sovit rätt dåligt och mått rätt kackigt enbart på grund av det, men nu börjar det stabilisera sig litegrand igen.

Nu, dock, ska jag ta och ge mig ut i solen!

Arkiv
Translate