Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Det är verkligen en heltidssysselsättning, detta med att slåss för sitt liv. Idag har jag mailat en enskild person på Överförmyndarnämnden, eftersom de mail jag skickar till deras allmänna adress (som finns på hemsidan) inte verkar gå fram. Som vanligt begärde jag läskvitto, och såg att personen i fråga läst mailet förmodligen precis innan hemgång. Förväntar mig inget svar förrän tidigast i morgon.

Jag har lite sporadisk mailkontakt med personen jag vill ha som god man. Det är jag glad för, faktiskt. Dels är hen väldigt trevlig, dels väldigt uppmuntrande och stöttande – trots att hen inte skulle behöva. Trots allt är hen inte min god man – än. Men det är ändå skönt att hen finns där i utkanten och kan ge något litet tips här och där om hur jag kan gå tillväga.

Men sen har jag faktiskt varit rätt ambitiös idag. Jag har tipsat Uppdrag Granskning, DN, Aftonbladet och Expressen om den här situationen. Och faktiskt inte enbart ur ett tyck-synd-om-mig-perspektiv, utan snarare som ur ett ganska kritiskt sådant. Till exempel varför det är lagligt att det här företaget min blivande god man jobbar för får verka i vissa regioner, men inte i andra? Varför Västerås kommun anser att just den här kommunen inte kan samarbeta, när så många andra kommuner kan? Varför det är ok att vissa får vettig hjälp, men inte andra?

Det finns många frågetecken i detta och jag hoppas verkligen att någon av de jag kontaktat, tar tag i det här. Jag behöver en hel del hjälp om jag överhuvudtaget ska kunna ta mig tillbaka till något som ens påminner om ett liv, och jag behöver den hjälpen ganska akut nu.

Men jag måste erkänna att jag är helt slut. Det här tar verkligen musten ur mig. Dessutom tror jag att jag har ett hypotyreosskov – mår inte sådär superbra i kroppen, dels har jag pms. Detta i kombination med alla dessa tankar som maler fram och tillbaka, dels på min situation, dels på alla korkade frågetecken som hela alltihopa med ÖFN väcker… well, låt oss bara säga att man kan bli trött för mindre.

Som plåster på mitt trötta sinne tänkte jag visa en fin bild på min hund Ella, och hur snygg hon är i sin fina ryggsäck. ♥

 

Arkiv
Translate