Tyngdtäcke

Jag har velat ha ett tungt täcke i rätt många år. Redan när jag var runt 20 och slängde mitt barndomstäcke där fyllningen klumpat sig och blivit lite tungt ville jag ha ett tungt täcke och blev vansinnigt besviken när duntäcket jag köpte var lätt som – dun.

Men – tyngdtäcken är inte gratis. Vill man ha ett tyngre får man ju betala för dem. Visst går det att få tag på rätt billiga på Dollarstor eller liknande, men jag har inte handlat i butik sedan innan Covid. Därför blev jag skitglad när jag hittade ett 12 kilo tungt tyngdtäcke på Sovtex för 689 kr.

Snabbt gick det att få hem det också. Jag beställde (innan 15.00) ena dagen och fick hem det dagen efter. Helt otroligt.

Nu har jag sovit med det några nätter. Först sov jag med enbart tyngdtäcket, och var till min förargelse inte jätteimponerad. Visst väger det – särskilt när man ska bädda sängen. Men när man väl ligger i sängen med det över sig känns det mer som att vara innesluten i en våtdräkt eller nåt – det omfamnar kroppen tätt, tätt. Dessutom  är det där om att tyngdtäcken ska vara varma en ren, skär lögn. I alla fall just det här tyngdtäcket. Det är faktiskt rätt kallt.

Jag vill ha tyngd på ett lite annat sätt, så efter några dagar provade jag att lägga mitt gamla täcke under tyngdtäcket. Dels är det mysigare och lite fluffigare, och jag råkar ju gilla det också när det gäller täcken. Men med tyngdtäcket ovanpå blev det nog tamejfan helt perfekt. ♥ Tyngden fördelades mer över hela det vanliga täcket och jag kände mig inte lika instängd – mycket, mycket mer trivsamt. Plus att det blev varmare.

Jag tror att jag kommer att tycka att det här är skitbra, ju längre jag använder det. Flera gånger den senaste veckan har jag fått höra att jag ser så fräsch ut (även om jag själv tror stenhårt att det beror på att temperaturen är behaglig nu till skillnad från i somras). Men det är ju alltid kul att höra, så jag tar den komplimangen med glädje. 🙂

Med allt detta i åtanke är jag väldigt tacksam över att jag hade en liten slant över så att jag faktiskt kunde investera i det här. Att köpa ett tyngdtäcke för flera tusen är liksom uteslutet för mig. Men det här var ändå relativt lagom i pris. Så pass lagom att jag nästan skulle kunna tänka mig att köpa ett till för lite extra tyngd. Vi får se hur det känns framöver – jag kanske nöjer mig med de här 12 kilona. Man ska orka bädda sängen – för att inte tala om orka lyfta bort täcket när man ska kliva upp. 😀

Länken till det här tyngdtäcket är inte en affiliatelänk, men jag tar mig friheten att rekommendera det ändå. Jag är verkligen skitglad att jag kunde köpa det här åt mig själv, och det ska bli vansinnigt intressant att se hur jag kommer att sova framöver.

Sen är jag lite i hemlighet helt fascinerad över att jag just spenderat så mycket pengar på något så prosaiskt som ett täcke. Det är inte något jag vanligtvis lägger särskilt mycket pengar på. Jag kanske börjar bli gammal!? 😮

 

Categories: