Bipolarblog.se pausar

I mitt förra inlägg skrev jag att jag funderar på att starta en Youtubekanal med tillhörande blogg, där innehållet skulle handla om tillfrisknande från en uppväxt med en narcissistisk förälder. Den resan tog fart helt utan att jag ens tog ett beslut, och därför kommer jag för en obestämd tid att pausa den här bloggen.

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom i nästan tio års tid. Det finns rätt många inlägg att läsa genom upp- och nedgångar. Av uppenbara skäl, mest nedgångar. Genom årens gång har jag fått nya insikter om mig själv, lärt mig saker om mig själv – och om min uppväxt. Det har gett mig mer balans och mer stabilitet än jag någonsin trott var möjligt.

Sedan drygt ett år tillbaka har jag förstått att mitt största problem inte är min bipolära diagnos, utan det faktum att jag växte upp med en så kallad dold narcissist till mamma, samt en pappa som inte förstod att hans barn var traumatiserat. Det har tagit mig genom en helt ny resa av självinsikter, tankar och funderingar. Det ger också en helt ny bild av begreppet tillfrisknad, som jag inte upplever är tillgängligt på samma sätt när man har en diagnostiserad sjukdom.

Eftersom mitt fokus från och med nu kommer att ligga på just tillfrisknad och att av-identifiera mig med rollen som offer för min mammas känslomässiga misshandel av mig och mina syskon, känner jag ett stort behov av att lägga min tid och energi på det. Utöver det känner jag också att jag inte längre identifierar mig med min bipolära diagnos i samma grad som jag gjort tidigare.

Av de skälen har jag bestämt mig för att pausa den här bloggen. Den kommer att finnas kvar – dels för att domänen är betald, dels för att det finns mycket material att läsa för den som är intresserad. Förmodligen kommer jag att fortsätta betala domänen, och eventuellt kommer jag att börja blogga här så småningom. Det får tiden utvisa.

Om du själv har växt upp med en narcissistisk förälder, eller känner någon som har den bakgrunden – besök eller tipsa gärna om bloggen (som redan finns) och Youtubekanalen (som kör igång i januari). Båda delarna kommer att vara på engelska för att nå fler, och fokus kommer att ligga på just tillfrisknande, av-identifiering med offerrollen, att äga sitt trauma, att äga sitt tillfrisknande, att utvecklas och växa.

Jag tror att det kommer att bli hur bra som helst (när jag kommer förbi min skräck för att se mig själv i rörlig bild), och jag tror att det kan finnas folk därute som kommer att känna igen sig och få ut något av det. Jag tackar på förhand för att du hjälper mig att sprida budskapet – stort tack för det. ♥

Klicka på den här stora, flådiga bilden nedanför för att komma till nya bloggen om tillfrisknande från uppväxten med en narcissistisk förälder.

 

I grew up with a covert narcissist. This is how I recover.