Samlad kreativitet

Det här är något jag skrivit lite luddigt om till och från, men nu är det dags att ta bladet från munnen och vara tydlig. 🙂 Jag har länge velat vara kreativ på ett vettigt sätt (som i någon slags verksamhet), och nu tänker jag vara det igen. Jag tänker inte göra det som företag för det törs jag inte, och det är inte heller så jag vill jobba.

Key of life | staying true to oneself

Det finns några saker jag gillar lite extra att göra. Några områden där jag tycker att jag är extra bra. Det handlar om fotografi, skrivande, layout, hantering av hundar samt bipolär sjukdom. Jag har ju jobbat som fotograf och informatör i olika sammanhang och tycker att det är fantastiskt roligt. Dessutom råkar jag vara bra på det. Hundar – well, jag har haft en försvarsmaktsuppfödd schäfertik i tio år, och då har man inget val än att bli rätt bra på att hantera hund. Bipolär sjukdom – tja, det säger sig själv. I’m a pro. 😀

Äsch, hela min tanke är att skapa nån slags verksamhet där jag ger mig själv tillåtelse och utrymme att vara kreativ på mitt sätt. Jag är så icke-kommersiell i mitt bildseende och bildspråk som det bara går, och jag tänker tillåta mig att vara det. Det får liksom bli min nisch. Jag är nog inte särskilt kommersiell, sådär överlag, tror jag.

Men för att det ska fungera behöver jag dra in pengar, och det är där läsare, betraktare, supporters och så vidare, kommer in. Tycker man att det jag gör är bra, spännande, läckert, läskigt, vackert, whatever – dela gärna, och stötta mig gärna med en liten peng då och då. Jag kommer också att sälja framför allt e-böcker och lite annat smått och gott, så köp gärna för att stötta mig den vägen.

Jag har inte den blekaste aning om det här kommer att fungera eller inte. Tror inte att det så jättemånga här i Sverige som gör på det här viset, men det är desto vanligare i bland annat USA.

För mig handlar det här som minst om själva pengarna, faktiskt. Det handlar mer om att det här är ett sätt för mig att ta kontroll över mitt liv, och att dessutom med små steg skapa det liv jag vill ha i stället för att dras med det liv jag försökt ta mig ur på olika vis under rätt många år. Däremot är jag beroende av att det kommer in lite pengar, särskilt i uppstartsfasen, eftersom en del funktioner jag vill ha och behöver, kostar.

Det är nålfina skillnader på hur man kan uppfatta och tolka det här, men för mig är det här odelat positivt. Visst, får jag in några hundra extra i månaden blir jag inte ledsen. On the contrary. Men det viktigaste är att jag har roligt, att jag faktiskt får lite kreativa saker gjorda, och att helst ett flertal gillar det jag gör och sprider det.

Kortfattat kan jag säga att jag har döpt projektet och hemsidan till Key of life | staying true to oneself. Det här är mitt sätt att vara sann mot mig själv, och det tänker jag inte kompromissa med.

Det mesta på sajten är på engelska, för att en större publik ska kunna förstå innehållet. De flesta e-böcker kommer också att skrivas på engelska.

Så; är du nyfiken på vad jag kommer att pyssla med, besök keyoflife.se och ta en titt. Det kommer att finnas e-böcker, en e-zine (döpt till Key-zine), fotokursmaterial, information om föreläsningar om bipolär sjukdom, samt om hur och vad jag vill göra för någonting med hundar.