Planer för framtiden

Det verkar som att jag börjar bli färdig med det här att vänta på att någon annan ska ordna upp mitt liv. There’s only so long a time, man kan göra det – or so it seems. Jag har funderat till och från under många år på vad jag har lust att göra med mitt liv. Nu verkar det som jag nått någon slags kulmen, och ser början till en plan.

Jag tror inte att jag klarar att ha en traditionell anställning. Det vore väldigt behändigt om jag skulle fixa det, men jag tror att det är att önskedrömma i lite för hög utsträckning. Min naturliga dygnsrytm är lite för uppfuckad för det. Dessutom har jag lite svårt med känslan av instängdhet jag upplever att man lätt får i en anställning.

Så att ha en anställning är uteslutet för min del.

Jag vill uteslutande sysselsätta mig med sådant jag tycker är roligt, som ger mig någonting, och som tar mig någonstans. Kan jag dessutom få in lite pengar på det, är det ju fantastiskt bra.

Min plan är relativt långsam, och jag behöver att den är det. Det här är vad jag skrev om för en eller ett par veckor sen, där jag var lite orolig för hypomani. Jag har låtit det ta tid, och har börjat lite smått att skissa upp i huvudet, det jag tänkt mig.

Kortfattat kan jag säga såhär; en bakvänd form av företagande. Jag vill framför allt inte ha F-skatt. Det är för stor stress för mig, så på sikt kommer jag nog att satsa på C-skatt (som A-skatt, fast självanställd, typ). Det jag kommer att ägna mig åt är att skriva och skapa böcker i e-format, jag kommer att fotografera och hålla fotokurser online, jobba med hundar på något sätt, och föreläsa om livet med bipolär sjukdom.

Det bakvända med det sätt att jobba jag har tänkt mig, är att jag inte ska ha traditionella kunder. I stället tänker jag göra som många, framför allt i UK och USA gör – jobba för att skaffa mig en publik som vill följa mig och eventuellt sponsra mig kontinuerligt med en mindre slant i månaden.

Jag behöver inte få in några stora pengar. Men kan jag få in pengar så det räcker till de programvaror jag behöver, samt att kunna skaffa mig (och ha!) en bil skulle jag vara asnöjd.

Fan, jag är nöjd redan nu. 😀 Jag är sjukt nöjd med att jag överhuvudtaget har de här tankarna. Jag är fruktansvärt nöjd med att jag är ok med att ta det här steg för steg. Jag behöver inte ha bråttom. Det behöver inte vara färdigt i förrgår. Min rent allmänna tanke är att det är ok om jag kommer igång framåt hösten eller så. Det är rätt många förberedelser, och jag har inte skitbråttom med dem heller.

Eftersom jag tillhör den troligen relativt lilla gruppen som älskar att ha mina egna domännamn, helst ett till varje syfte, har jag givetvis införskaffat mig ett nytt domännamn. Jag kommer att skvallra när jag kommit lite längre i processen och det faktiskt finns nåt att titta på. 🙂

Än så länge får just den biten vara lite hemlig – men jag kan berätta att det har med att vara sann mot sig själv att göra. ♥

 

Categories: