Förväntan och stress

Nu är det bara några dagar kvar tills jag hämtar hem min nya hundvalp, Boyo. De senaste veckorna har varit fullproppade med andras hundar, och just nu är det en hund kvar som åker hem i kväll. Jag har knappt haft tid att tänka på att jag snart har min egen hund, men nu börjar det kännas lite pirrigt i magen, på ett till största delen bra sätt. ♥

Det är egentligen bara en sak som stressar mig med det här, och det har inte med Boyo att göra. Jag ska hämta honom ända nere i Skåne, och jag ska åka tåg. Det som stressar mig är att tåget går så in i helvete tidigt, och jag vet inte riktigt hur jag ska få till det med sömnen. Jag måste gå hemifrån vid fem på morgonen, och tänkte försöka ta mig upp runt tre för att hinna vakna ordentligt.

Men alltså, jag har ju problem med det här när jag behöver ta mig i säng för att ta mig upp vid en viss tid. Om jag “bara” ska upp för att ta emot en daghund är det ingen katastrof om jag kliver upp tio minuter innan. Men när jag har ett tåg att passa blir det ju skitjobbigt.

Nu kommer det ju att lösa sig på något sätt. I värsta fall får jag ge fan i att sova under natten, och sova på tåget i stället. Det viktiga är att jag kommer med, annars blir det ju hur jobbigt (och dyrt!) att ta sig ner till Skåne. 😀

Bortsett från det där med hur jag ska sova innan det är dags att ge sig av, är jag mest förväntansfull. Det ska bli så oerhört skönt att ha min egen hund igen. Jag tror inte att jag någonsin kommer att sluta sakna min Ella, men nu är det Boyos tur att vara med mig. Jag ser så mycket fram emot att upptäcka vad vi har att lära varandra.

Nu när det är så några dagar kvar har det också blivit dags att börja valpsäkra här hemma, och på det stora hela ställa i ordning. Jag ska gå igenom alla grejer jag har kvar efter Ella, sortera bort och ställa fram fodertunnan där allt har varit förvarat sedan jag förlorade Ella.

I morgon är jag helt hundledig, så jag ska passa på att tvätta – och så måste jag iväg och ta mitt blodprov (för Litiumet). Sedan ska jag göra mitt bästa för att ta det lugnt och vila, med tanke på att med en valp i huset kommer det ju att vara party här hemma framöver. 😀 ♥