Det nya året

Jag avgav faktiskt inget nyårslöfte i år. Jag brukar i och för sig inte avge några tydliga sådana, utan mer som i – make this year count, eller liknande (ett faktiskt “nyårslöfte” för ett par år sedan). Men i år blev det inget alls. Fast jag har en liten önskan som jag haft i flera år, gjort lite i omgångar, men som alltid rinner ut i sanden.

Yoga.

Eller; önskan och önskan. Det handlar snarare om att jag haft en plan om att träna yoga si och så många gånger i veckan (typ; tre). För ett par år sedan kom jag igång hyfsat bra, men så rann det av någon anledning ut i sanden. Förmodligen var det träningsvärk – jag minns faktiskt inte. Alternativt att jag tappade sugen, bara.

Men jag mår bra av yoga. Det ger mig en hel del rent fysiskt, men också mentalt. Det ger mig fokus och bättre koncentrationsförmåga, vilket är något jag har saknat under en hel rad år.

Det finns alltså egentligen inga anledningar att låta bli, utöver det faktum att jag… bara låter bli. Jag vet inte riktigt varför. Frånvaro av energi och lust. Vilket är märkligt, eftersom jag egentligen har lust. Men uppenbarligen inte tillräckligt.

Just för tillfället är min plan (hehum) att återigen träna yoga några dagar i veckan. Helst varje dag, men det är kanske att ta i. I alla fall till att börja med. Det finns inte en enda garanti i världen om att jag faktiskt kommer att börja, och om så, att jag fortsätter.

Men det vore så himla trevligt. Jag behöver röra på fläsket, och jag behöver den mentala utmaningen. Inte bara det – jag förtjänar det, dessutom.

När jag faktiskt gjorde det här för ett par år sedan, gjorde jag det framför en yogalärare på Youtube. Det tänker jag (förutsatt att jag får arslet ur) göra nu också, fast en annan. Jag har följt Yoga with Adrienne i åtminstone ett par års tid, och tycker att hon har en fantastiskt trevlig inställning till yoga. Hon har dessutom ett antal längre serier (30 dagars utmaning, och så vidare), som jag tänkte försöka följa.

Jag lovar inget, men håll tummarna för att jag får arslet ur och faktiskt gör något för mig själv, för en gångs skull.

I bloody deserve it. ♥

Plus att jag behöver all förmåga till fokus och koncentration jag kan komma över, eftersom min plan (ytterligare en plan!) är att det här året ska bli betydligt bättre än det förra.

Herregud, vad mina prioriteringar och önskemål (som inte alltid är samma sak) ser annorlunda ut nu än de gjorde för tjugo år sedan. #40plus

 

Categories: