Vem vill jag vara, del II

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen om det här med vem jag vill vara. Idag kommer del två. Jag har nämligen kommit på lite andra saker som jag vill vara, men ännu inte upplever att jag faktiskt är. I alla fall delar av det.

Jag har kommit fram till att jag vill vara en person som har roligt i livet. Det behöver inte innebära att jag skrattar hela tiden, men jag vill gärna vara en person som har nära till skratt. Jag vet att det inte alltid eller nödvändigtvis går igenom på den här bloggen, men jag är en relativt positiv person och jag vill vara det på ett tydligare sätt framöver. Förutom möjligtvis på just den här bloggen, som trots allt handlar om en massa skit och elände. Någonstans måste man pysa ut eländet också.

Glad, positiv – och generös vill jag vara. Jag vill vara generös både med pengar och mig själv. Framför allt vill jag vara generös på så vis att jag får andra att må bra, att känna sig glada av att vara i mitt sällskap. Jag vill vara en spegel där nära och kära ser det bästa i sig själva.

Men jag vill också kunna vara generös med pengar, till de ändamål och personer jag väljer att dela med mig till. Jag har långa listor på organisationer och personer jag av olika skäl och på olika vis, vill stötta.

Jag vill också vara en person som har och tar sig möjligheterna och friheten att leva som jag vill. Där är jag inte idag, kan jag säga. Men jag vill vara en person som har möjligheten att göra det – och dessutom gör det. För mig handlar det till enormt stor del om att vara sann och autentisk med, i och för mig själv.

Vidare vill jag gärna vara en trygg och självständig individ som i så stor utsträckning som möjligt faktiskt klarar mig själv. Jag vill gärna tro att jag åtminstone delvis är där idag, men det beror lite på ur vilket perspektiv man tittar på ordet självständig.  😀

Jag skulle också vilja vara lättläst som person. Jag tror inte att jag är det idag. Många tror nog att de kan läsa mig, men det är ytterst få som verkligen kan det. Men jag tror att det skulle underlätta för mig själv om jag är lättare att komma in på livet och förstå sig på, sådär ordentligt.

Och på tal om lätt – jag skulle också vilja vara mer lättillgänglig än jag är idag. Jag har väldigt stor distans till folk, rent generellt, och tror inte att jag automatiskt inger några inbjudande vibbar. Det vore trevligt att vara mer tillgänglig som person. Nu innebär inte det att jag nödvändigtvis är otrevlig idag – bara inte så inbjudande till kontakt.

Sen skulle jag nog också önska mig att jag kunde vara mer fokuserad, koncentrerad och närvarande. Det är sådant som jag under många år har varit extremt dålig på. Det där med att vara närvarande är något som varit frånvarande så länge jag kan minnas (hela mitt liv, alltså). Men vid de tillfällen jag faktiskt lyckas vara närvarande, så uppskattar jag känslan väldigt mycket.