Insamling

Nu har halva månaden gått efter min andra utbetalning där Försäkringskassan dragit ned mitt bostadstillägg med ungefär 3 500 kronor per månad. Detta är något som kommer att pågå fram till nästa höst. Som levandes på sjukersättning har jag inte särskilt mycket pengar att röra mig med från början, så det här kommer att bli ett… intressant år.

Klicka här och stötta min insamling.

Jag tycker egentligen inte alls om att tigga pengar – och det är ju vad det hela handlar om. Jag föredrar alla dagar att kunna ta hand om mig själv, men vissa gånger funkar det bara inte. Nu, efter andra utbetalningen på den kraftigt sänkta totalsumman smäller jag av.

Jag har inga behov av att sväva ut och shoppa loss som tusan, även om jag inte ska förneka att jag tycker det är väldigt roligt att köpa saker. Men för tillfället handlar det inte alls om att shoppa för att det är kul.

Nu handlar det om att kunna köpa nya sängkläder för att jag har ett ombyte som jag bäddar i så fort jag tagit det från tvättstugan. Det handlar om att kunna ta ut mediciner när jag behöver det. Att kunna handla mat så att jag kan fylla på i frysen, hellre än att begränsa mig till det allra, allra viktigaste.

För att inte tala om – kunna äta något vettigt till jul. Inte för att jag egentligen firar jul, men det vore ju kul att äta något annat än det jag äter till vardags. Och eftersom jag firar jul på egen hand vore det dessutom kul att kunna köpa mig själv en julklapp (eftersom ingen annan gör det).

Jag ogillar i extremt hög grad att framställa mig själv som svag och i behov av hjälp, men jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till annars. Jag kan liksom inte riskera att hamna i en situation där min skuldsanering skiter sig. Jag vill heller inte riskera min hälsa genom att börja äta skitmat för att jag inte har råd med annat. Eller för den delen, för att jag inte kan ta ut mediciner.

Alltså behöver jag be om hjälp.

Jag har inte satt något tak på den här insamlingen. Inte heller har jag satt ett slutdatum. Eftersom min situation med all största sannolikhet kommer att vara pågående fram till nästa höst, kommer jag kontinuerligt att behöva hjälp framöver.

Yay me.

Så stötta mig gärna. Jag är redan helt slut efter bara en och en halv månad med den här ekonomin. Detta är inte något som gynnar mitt mående på något som helst vis, så jag tar tacksamt emot allt stöd jag kan få.

 

Stötta Malinka! Insamling via Paypal för att överleva ett år med kraftigt sänkt bostadstillägg.Klicka på bilden för att bidra till insamlingen.

Stort tack på förhand. ♥