Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag har vetat sedan länge att jag kommer att behöva skaffa mig en ny hund efter Ella. Nu är hon borta, och jag står här utan hund. Som jag redan har berättat, mår jag inte alls bra utan hund. Det finns många skäl till det; både fysiska och psykiska. Eftersom jag lever på sjukersättning kommer det att ta mig väldigt lång tid att spara ihop till en hund på egen hand.

Därför har jag startat upp en insamling, där man kan hjälpa mig att spara ihop pengar. Jag har redan valt den ras jag vill ha. Dessvärre finns det en aktiv uppfödare i hela Sverige – på Gotland. Därför är det extra viktigt att synka så att jag har tillräckligt mycket pengar när det faktiskt finns valpar – vilket jag hoppas det kommer att göra i vinter.

Det finns inte en enda hund som någonsin kommer att kunna ersätta Ella. Det är inte heller tanken. Ella är borta, och jag kommer aldrig att kunna ha henne igen – av uppenbara skäl.

Men efter att ha levt med Ella genom så många år som väldigt sjuk i min bipolaritet, märker jag att jag har ett väldigt stort behov av att leva tillsammans med just en hund. Därför är det här så otroligt viktigt för mig, och jag noterar med viss förvåning att det var länge sen jag lägger så mycket tid och energi på att få något jag verkligen, verkligen vill ha.

Vill man överhuvudtaget bidra med något i mitt liv, är det här just nu en av de bästa saker man kan göra för mig. Att bidra till mitt sparande så att jag kan skaffa mig min hund så småningom. Jag behöver fortfarande tid att sörja Ella, men jag måste också tänka lite smart och påbörja det här arbetet redan nu, så att jag har möjligheten att skaffa en valp när den finns tillgänglig.

Det finns en nystartad insamling på Facebook, men jag föredrar faktiskt att man bidrar via Paypal. Då vet jag vart pengarna är, och de kan ligga där och ligga fram tills den dag jag faktiskt ska betala för min hund.

Vill du bidra?

Klicka på knappen nedan, eller samma knapp här till höger, så kommer du direkt till Paypal och kan fylla i det belopp du vill bidra med.

[wpedon id=6667]

För den som undrar är det belopp jag kommer att kunna lägga undan själv varje månad, någonstans mellan en tusenlapp och femtonhundra spänn. Undrar man ännu mer, så är jag ensamstående utan familj som kan hjälpa mig med det här. Detta är anledningen till att jag startar den här insamlingen; jag ser inte jättemånga andra sätt att få ihop pengar tills de behövs. Enligt uppfödaren kommer de att para sin tik i höst/vinter, vilket innebär att det är lite halvbråttom att få ihop de pengar som behövs.

Stort tack för ditt bidrag på förhand. ♥

 

Ekonomisk målsättning:
15 000 för köp av valp, plus eventuell resa till/från Gotland

Arkiv
Translate