Nya bokidéer

Eftersom jag håller mig så sysselsatt med att få färdigt #JSIVM, har jag inte haft supermycket tid åt att fundera över andra saker, men en sak har jag i alla fall bestämt mig för. Jag ska skriva fler böcker. När jag gör det på mitt sätt; vill säga, publicerar dem på egen hand utan någon mellanhand någonstans, är det faktiskt väldigt kul. Jag har dessutom – herregud, kan ni fatta, jag har dessutom beställt ISBN-nummer från Kungliga biblioteket.

För ett litet tag sen pratade jag med en av de personer jag låtit läsa #JSIVM. Personen i fråga råkar vara psykolog och en av mina äldre vänner, och jag tror att även hen hade andra förväntningar på boken. Medan vi pratade om saken kom jag på att jag skulle kunna skriva en bok riktad mot framför allt personal inom psykiatrin, men också (senare tankar) personer som tar beslut om psykiatrin eller annan stöd och hjälp tillgänglig från samhället. Typ tjänstemän och politiker.

Ni vet, den vanliga, tröga massan personer som inte alltid har koll på hur de beslutar för att det ska bli bra.

Så – jag har i pauserna med #JSIVM, börjat fundera på upplägget av en sådan bok. Tanken är att den ska handla om hur det är att leva med bipolär sjukdom. Inte så mycket fiction eller poesi, alltså, utan mer praktiskt. Symptom, hur de påverkar förmåga att fatta vettiga beslut och så vidare, hur måendet påverkar si och så och fram och tillbaka – you get the picture.

Allt ur ett personligt perspektiv snarare än objektivt.

Än så länge har jag bara satt rubriker. De kan komma (och kommer troligen) att förändras ett antal gånger under skrivandets gång. Men man måste ju börja någonstans.

Sedan har jag ett par bokidéer som inte alls har med psykisk sjukdom att göra. Jag kommer inte ens ihåg om jag har berättat för er att jag har skaffat mig en ny domän där jag tänker sälja böcker på engelska. thebookshop.se heter den, och den är aktiv och igång nu. Det finns inte mycket där – än, men tanken är att bland annat att #JSIVM ska finnas där i engelsk översättning.

Men jag tänkte också ge mig på att skriva helt vanlig fiction. Tror jag. Inte nu på en gång – den här boken om bipolär sjukdom ska skrivas först. Men därefter har jag i alla fall ett par idéer som är värda att funderas vidare på. De är dock ingenting jag automatiskt kommer att skriva om här, utan vill man ha koll på det får man börja följa thebookshop.se. Det finns för övrigt en gilla-sida på Facebook för just thebookshop.se – klicka här så kommer ni dit. Där kommer jag att posta allt som har med böcker att göra hädanefter. 🙂

Vet ni, jag är faktiskt väldigt nöjd med det här. Jag gillar ju att skriva, och det här är dessutom ett sätt för mig att använda mitt eget fotograferande. Jag tror att det här kommer att bli skitbra i slutänden. Plus att det ger mig något vettigt att syssla med om dagarna, i stället för att tycka synd om mig själv och känna mig som en sjukling.

Helt perfekt.

 

Categories: