Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag har börjat använda hashtaggen #JSIVM i stället för att skriva ut Jaget som inte var mitt. Långt och skitdrygt om man ska skriva det många gånger. Men inlägget ska inte handla om hashtaggen, utan om hur det går med min bok. Framåt, kan jag upplysa om – ganska fort, dessutom.

Jag sysslar parallellt med det svenska originalet och den engelska översättningen. De kommer att publiceras på två olika ställen. Den svenska originalversionen kommer att publiceras här på bipolärbloggen, medan den engelska översättningen kommer att publiceras på min spritt sproilans nya website; thebookshop.se.

Jag är i princip helt färdig med det mesta som har med originalet att göra. Jag har en Facebookgrupp där jag delar med mig av hur arbetet går, samt visar en del utdrag (de finns att se om du klickar här).

Jag har också börjat ta kontakt med, men framför allt leta efter personer med förmåga att nå en större publik, där jag hoppas kunna hitta folk som vill läsa och recensera min bok. Hittills har jag tagit kontakt med Balans riks och RSMH. Jag skulle hemskt gärna vilja skicka recensionsexemplar till fler, så har du några förslag – let me know. Det uppskattas oerhört. ♥

Den engelska översättningen är klar såtillvida att hela texten är översatt. Det jag behöver nu är någon som hjälper mig att dubbelkolla att allt i översättningen funkar, att jag inte har missat något, att alla ‘  sitter på rätt ställe, och så vidare.

Det är inte jättemånga jag har låtit läsa min bok, men de som har läst den gillar den väldigt mycket. Alla anser att den inte är vad de förväntat sig, vilket jag tar som en komplimang. De har dessutom rätt. Det är inte en vanlig berättelse – det finns det så många av. Det här är något helt annat.

Icke desto mindre är det en effektiv smäll rätt i nyllet på läsaren, där i alla fall min poäng har varit att i princip varje uppslag (eller i alla fall varje avsnitt) ska ge läsaren utrymme att ta till sig och fylla i det hen just har läst med egna tankar och reflektioner.

För översättningen och thebookshop.se har jag också gjort ett nytt Instagramkonto och ett nytt Twitterkonto, där jag börjat dela utdrag och blogginlägg om allt arbete och andra tankar omkring skrivande.

Jag har inte bestämt mig för ett pris på boken än, men jag har bestämt att de två första veckorna efter boksläppet kommer den att vara billigare för att fler ska kunna och vilja köpa den. För den som undrar kommer den att säljas här på bloggen. Jag kommer att använda Paypal som betalningssätt, vilket innebär att det är möjligt att betala med kort.

För övrigt kommer boken att vara i pdf-format. Jag har valt att göra så av två skäl; dels för att jag inte hunnit sätta mig in i hur ebok-formatet fungerar än, dels för att jag vill ha kontroll över bokens layout. Den ser ut på ett visst sätt därför att jag vill att den ska se ut så. Såvitt jag förstår är epub-filer till för att läsaren ska kunna ändra typsnitt, storlek och så vidare – och min bok bygger till stor del på layouten för att innehållet ska fungera.

Planen är att släppa boken den 15 augusti. Stay tuned, så ni har koll. 🙂

 

Arkiv
Translate