Uppdateringar om boken

För er som håller koll på att jag skriver en bok – det gör jag fortfarande. Just nu lite mer än annars, för att distrahera mig så gott det går från tystnaden efter Ella. Det går lite sisådär. Eller nej, det går bra med boken. Sedan om det distraherar såsom jag önskar vette fan.

Jag är sjukpensionär. Det innebär att jag har oerhört begränsat med pengar. Det här med att skaffa (ny) hund är ett projekt som är så stort att det nästan är oöverstigligt. I alla fall om man som jag vill skaffa en hund jag faktiskt vill ha, som jag är övertygad kommer att passa mig, i stället för en blandras (som är vad jag troligen skulle kunna skrapa ihop till på egen hand – och lång tid) det inte finns några garantier för vad/hur det blir.

Jag har redan börjat. De små korvören som blev kvar efter Ellas sista veterinärbesök har jag satt in på ett sparkonto. Där ska jag stoppa in varenda öre jag får över tills vidare.

Men det kommer inte att räcka. Det kommer att ta mig flera år att spara ihop till en hund. Om man sedan lägger till det faktum att jag också vill ha en bil inser man snart att jag hinner bli ålderspensionär innan jag har pengar till allt.

Det är ett av skälen till att jag satt igång med min bok igen. Sådär lite mer på allvar. Jag är inne i ett jätteskumt stadie där jag blandar skrivande med layout och bildjakt. Eftersom jag gör allting själv gör det ingenting om min process blir lite bakvänd.

Jag tänker inte ge bort min bok. Vill man läsa den får man köpa den. Genom att köpa min bok hjälper man mig att komma lite närmare en hund. Jag har väldigt generösa vänner som hjälpt mig till och från under de senaste åren, men i just det här fallet får man ju faktiskt något för den slant man pyntar ut med.

Så jag hoppas att riktigt många köper boken, så jag får in pengar att skaffa den hund jag vill ha. Jag kommer att skriva mer om det på the Beast, men kan skvallra för den som är nyfiken att det rör sig om en Cão da Serra da Estrela – en portugisisk ras som är skithäftig.

Jag är som en garderob. Möjlig för vem som helst att öppna, plocka ut mitt innehåll för värdering, eventuell användning eller rentav kassering.

Där har ni ett litet utdrag. Väldigt litet. Men ändå en liten försmak på vad som kommer att finnas med i boken. Det blir inte några vanliga memoarer, om det nu var någon som trodde det. 🙂 Det blir en bok som är extremt JAG.

Som distraktion från tystnaden efter Ella funkar det – sådär. Jag sysslar rätt intensivt med det ett par timmar i taget (tills datorn nästan dör för att den knappt klarar av programvarorna – jag behöver inte bara en hund och en bil, jag behöver en ny dator också) innan jag måste göra något annat.

Men det känns bra att ta tag i det här. Jag behöver ha en hund i mitt liv, och jag är väldigt nöjd med att ha den motivationen för att bli klar med den här boken.

Jag hoppas verkligen att du tänker köpa den.

 

Categories: