Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Nu behöver jag hjälp. Jag vet att ni som läser aldrig kommenterar, men jag skulle verkligen, verkligen behöva lite hjälp av er just nu. Jag funderar över boken jag håller på att skriva. Min tanke har ju varit att det ska bli en e-bok (pdf), eftersom jag inte riktigt vet hur jag skulle lyckas få ihop pengar att trycka den. Men nu börjar jag fundera på en tryckt bok i vilket fall – för det är lite häftigt, trots allt.

Det är länge sen jag höll på med såhär seriösa grejer. I nästan tio år har jag ägnat mig uteslutande åt att vara bipolär, att försöka återhämta mig och återskapa mig själv. Det är länge sen jag var företagare, och jag har glömt det mesta.

Ska jag få ihop pengar att trycka en bok på egen hand behöver jag hjälp. Det finns massor av olika alternativ för crowdfunding och annat om man ska göra det, men jag blir så sjukt osäker på om jag kommer att lyckas. Vem vill stödja mitt bokprojekt, liksom!? Och med tanke på det här inlägget om sociala medier, är det lätt att inse att jag inte är något fan av att konstant hänga på sociala medier och marknadsföra.

Skulle du stötta det här projektet med en hundring, säger vi!? Mot att du får någon slags belöning för din peng. Skulle du göra det månadsvis under en period?

Och den kanske viktigaste frågan av alla – är det här en bok du skulle vilja ha i handen, i stället för att läsa på en skärm? En fysisk bok av papper att lämna fingeravtryck i när du bläddrar i. Eller är det smidigare med en e-bok att spara någonstans på din dator och läsa på skärmen?

Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka omkring det här, och jag blir superfrustrerad.

Mitt största problem är att jag är så fruktansvärt dålig på att sälja mig själv och mina idéer. Det är det, tror jag, största skälet till att mitt företag gick åt helvete på den tiden det begav sig. Jag har så oerhört svårt att övertyga andra om att det jag gör är värt deras pengar.

De alternativ jag funderar på just nu är Patreon (kontinuerligt månadsgivande för att stötta ett särskilt syfte) och/eller någon form av crowdfunding (stöd för enskilt projekt, tidsbegränsat). Båda alternativen är bra för både mig och den som ger ekonomiskt stöd.

Jag tror att mitt största problem är att jag är så rädd för att misslyckas. Att jag är så tråkig och ointressant att ingen vill stötta det jag vill göra – eller att folk förvisso tycker att det är intressant, men inte värt att lägga tid eller pengar på. Så har min upplevelse och mina erfarenheter sett ut tidigare, och jag är rädd för att bli besviken igen.

Bara för det fick jag ett tips jag ska utforska vidare. Men jag vore oerhört tacksam om ni som hänger här och läser ville ägna någon minut åt att uttrycka era åsikter och tips. Det uppskattas jättemycket. ♥

På ett eller annat sätt blir det en bok av det här. Frågan är bara hur.

 

Arkiv
Translate