Kommentar om bloggen

Tänkte bara lite kort kommentera det nya (igen!) utseendet på bloggen, eftersom jag dels är yrkesskadad när det gäller hur sättet något ser ut påverkar den som tar emot budskapet, dels för att sättet jag väljer att presentera det jag skriver också påverkar mig själv.

Min blogg har sett ut på alla möjliga olika sätt genom årens lopp. Den reflekterar oftast hur jag känner mig, på ett eller annat vis. Oftast har den varit svartvit, möjligen med någon färg i extremt liten utsträckning (typ; när man för musen över en länk och liknande). Jag är väldigt förtjust i svartvitt överlag, så det är inte alls konstigt. Om man dessutom betänker att just bipolär sjukdom är väldigt svartvit i hur den yttrar sig, är det ännu mindre märkligt att jag valt att presentera bloggen på det viset. Dessutom är det väldigt lätt att läsa svart text på vit botten.

Nu är bloggen svart, röd och vit. Svart och rött är mina favoritfärger. Men det finns fler skäl till varför bloggen ser ut som den gör just nu. Vi kan till exempel ta den röda bakgrunden med hjärtan. Det kan ju synas lite småfånigt, men för mig är det viktigt att påminna mig själv om att älska mig själv – och att ha hjärtan på bakgrunden på min blogg om livet med bipolär sjukdom gör just precis det. Det påminner mig om mitt eget värde, att det är bra att älska sig själv oavsett, och en hel rad andra bra saker värda att minnas.

Att jag valt att lägga till en färg till det svarta och vita innebär för mig att jag börjat fylla ut mig själv, om det låter vettigt!? Såsom i; jag består av fler och större saker än bara min bipolaritet. Rött är till exempel den färg som representerar baschakrat, om man är intresserad av chakran. Det är grunden till hela chakrasystemet, ovanpå vilket man sedan bygger upp en “ryggrad” av chakran. Rent generellt påminner jag mig själv om att jag expanderar, att jag går utanför min trygga lilla box av svartvitt.

Överlag kan jag säga att jag just nu är fruktansvärt, nästan löjligt, nöjd med hur mina bloggar ser ut för tillfället. Jag har gjort om utseendet på ett par till, och de är alla så otroligt snygga (tycker jag! :D).

Så nu är min förhoppning att jag ska överleva hela det här året med en såpass färgstark blogg. Jag är ovan vid det, och känner jag mig själv rätt kommer jag förr eller senare att lockas oerhört av att återgå till en strikt svart och vit blogg. Men håll tummarna för att det här med färg håller i sig – jag vill fortsätta expandera! 🙂

 

Categories: