Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Min pms har gett med sig, tack och lov. Den höll i sig tre dagar, och det är tre dagar för mycket. Fi fan, vad jag avskyr att ha pms. Så – tursamt nog drog den åt helvete. Det har gett mig energi nog att helt plötsligt, out of totally nowhere, påbörja ett projekt jag funderat på länge och väl.

Kaos i mitt vardagsrum - bokkassar precis överallt!

Jag håller på att möblera om mitt vardagsrum. Senast jag gjorde det är lite, lite drygt ett år sen, när jag fick hem min pappas alla böcker. Jag höll på att smälla av, eftersom jag har rätt många böcker själv också. Nu behöll jag inte alla pappas böcker, utan sorterade ut det jag ville spara och gav bort resten till Läkarmissionen.

Problemet med den möblering jag gjorde förra året är att hela vardagsrummet blev väldigt trångt – och framför allt svårstädat. Det har varit skitdrygt att dammsuga därinne (har jag nämnt att jag dessutom hatar att dammsuga?), och som sagt var… trångt.

Så nu, för första gången, ska jag ha mina bokhyllor i olika rum. En har jag flyttat in i sovrummet, och en har jag ställt i hallen. En står i köket sedan tidigare, och där får den stå kvar. Nu är det bara att bestämma vilka böcker som ska stå vart.

Men seriöst, gott folk, fy fan vilket jävla projekt. Det tog mig flera timmar att tömma bokhyllorna. Det är tungt, dammigt, plus all päls som Ella (hunden) släpper ifrån sig överallt. Det är ett mirakel att jag inte nyst ihjäl mig – på riktigt. Jag brukar göra det när jag får såna här ryck, vilket tack och lov inte händer särskilt ofta.

Hela det här projektet kickstartades av att jag häromdagen smällde av på att det är päls överallt. Plus att jag ville få till någon förändring här hemma. Efter förra ommöbleringen blev det exempelvis aldrig av att jag satte upp tavlor på väggarna igen. Men jag ville inte städa undan pälsen innan jag möblerat om, eftersom jag i så fall skulle få städa flera gånger.

Plus att jag ville få färdigt allt det här, helst innan nyår – så att jag kan idka soffhäng med djuren när folk börjar smälla av en massa dunder utomhus. Och dessutom slippa ha kaos hemma den första januari.

Så – nu har jag ett vardagsrum och sovrum där det mesta i möbelväg står på plats. Nu ska jag bara torka bort allt damm, stoppa alla böcker och allt annat, in i bokhyllorna, få upp grejer på väggarna – sen borde jag kunna känna mig hyfsat nöjd.

Tror jag.

Ja, jag lär ju sopa och sen dammsuga och torka golven för att se golven igen – men först måste jag se till att golven är tomma. 😀

Håll tummarna, för all del. 🙂

#nystart2019

 

Arkiv
Translate