Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag skriver lite till och från på min bok. Minns inte om jag har berättat om min arbetstitel, men jag tror jag håller den lite hemlig ett tag till. Skrivandet går långsamt, men just nu rör det i alla fall på sig och för den sakens skull tänker jag vara nöjd.

Det som stör mig just idag handlar inte om skrivandet i sig. Det som stör mig idag är hur sjukt jävla asdrygt det är att skriva när jag har pms. Jag tjatar ju med jämna mellanrum om min pms, och nu är jag där igen. Min mens och min pms har ju bytt plats, så jag hade mens förra veckan och nu är det dags för några dagars pms. Det är lite olika hur pms’n visar sitt fula tryne – den här gången genom ett otroligt surt och grinigt humör, plus att det här med att minnas och sätta ord på det jag minns, känns väldigt jobbigt.

Jag stör mig också på julen. Min dygnsrytm håller på att vrida sig med en eller ett par timmar, så jag lade mig strax efter sju igår morse. Tittade på ett avsnitt av Star Trek : Deep Space 9 innan jag somnade, så jag försvann väl framåt åtta. Vaknade fyra på eftermiddagen. Har varit oerhört trött under kvällen och natten. Min pms har gjort att jag har känt mig svartsjuk på alla som har familjer att fira jul med (detta trots att jag inte firat jul traditionellt på ett gäng år) – och framför allt på de som får julklappar. Jag vill också ha julklappar!!! Fy fan, vad orättvist. 🙁

Och nu sitter jag här och försöker minnas. Vilket inte är det lättaste, eftersom jag har en tendens att förtränga det mesta som har hänt. Jag har ju svårt att minnas vilket väder det var för bara några dagar sen. Det är lättare för mig att minnas sammanhang, stora svep, än detaljer och enskilda händelser.

Just nu känner jag mest att jag vill bli färdig med min bok. Jag tänker, så gott det går, (smärtsamt) njuta av att skriva den, men det kommer att kännas bra när den väl är färdig. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag vill trycka den, men jag har tid på mig att fundera – och till en början blir det med all största sannolikhet en e-bok av något slags, som kommer att finnas till försäljning här på bloggen.

För ögonblicket ska jag dock försöka få arslet ur (vill säga; sluta minnas och skriva) och försöka ta mig i säng. Av någon anledning är jag vansinnigt trött just nu, så jag hoppas att jag får sova ordentligt. I morgon är min plan att försöka komma igång med lite ommöblering – och dammsugning. Hunden är i slutskedet på sitt pälssläpp, så snart hoppas jag att man kan se golvet igen.

 

Arkiv
Translate