Från sommar till höst

Temperaturen i mitt kök har under natten som lägst varit cirka 18 – 19 grader. Just nu ligger den på ungefär 23 grader. Jämför det med 31 – 32 grader som det varit under längre än jag vill tänka på, så är det inte ett dugg märkligt att jag känner mig enormt tacksam just nu.

Igår vaknade jag med huvudvärk och var groggy som fan. Jag är fortfarande groggy och har en viss kvarliggande huvudvärk – fast en som egentligen inte gör ont. Den bara är där och stör. Jag misstänker att den beror på att jag inte sovit ordentligt på lång tid (pga värme och vrålande, stormande fläktar) och att jag tror att jag inte druckit fullt så mycket vatten den senaste veckan, som jag gjort under sommaren.

Men bortsett från detta – shit, ni fattar inte (?) hur otroligt skönt det är att kunna sitta i sitt kök och inte svettas. När jag var ute med hunden på en riktig promenad i natt – jag var tvungen att ta på mig en tunn poncho över linnet, och ändå svettades jag inte. Helt otroligt.

Det är som att vakna från en lång, obehaglig dröm. Jag tycker inte om sommaren i vanliga fall på grund av sol och värme, så ni kan ju föreställa er hur jobbigt det har varit i år. Hettan tar all min uppmärksamhet och energi, vilket innebär att det inte blir någon som helst ordning på någonting. Det enda jag har orkat göra är att diska, tvätta strumpor, få i mig någon slags mat och dryck, samt gå ytterst, ytterst korta sträckor med hunden. Allt annat har fått stryka på foten, vilket inkluderar saker som dammsugning och allmän städning. Jag tror att jag har dammsugit en gång under sommaren, och jag minns inte ens hur länge sen det var.


Så för mig är det helt ljuvligt att kunna sitta i mitt kök och inte svettas utan att röra mig. Att kunna andas utan att känna som att jag andas gelé eller till och med vatten. Att ha åtminstone en smula ork och framför allt – lust, att göra något annat än sitta prick still på arslet för att i så hög grad som möjligt undvika att svettas och att gå under i värmen. Om jag inte vore så trött och groggy skulle jag jubla. 🙂

Det är så otroligt, vansinnigt fantastiskt skönt att det redan är den sjätte augusti. Det innebär nämligen att all sommar ligger bakom oss – och med den, all vidrig värme. Även om det blir varmt ett tag till (och det vet man fan aldrig, SMHI har ju noll koll på vad de pysslar med), så är vi fortfarande på rätt sida av sommaren. Nu finns det liksom bara bra saker att se fram emot – vettig temperatur ute och inne, möjlighet att fungera utöver de mest grundläggande funktionerna (sova, vakna, äta, skita, dricka, pinka, typ), möjlighet att kunna känna sig snygg… möjligheterna är oändliga! ♥

Så låt oss för all del hoppas att hösten blir minst lika lång och vacker (och sval!) som sommaren har varit olidligt lång och varm. Jag önskar mig hög, sval (snudd på kall) luft, en hel del regn, men också sol och strålande färger, långa, mörka nätter, att känna att det är mysigt att vara inne och hemma, att kunna gå promenader med hunden och faktiskt njuta.