Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Till skillnad från de flesta andra (jag måste bara gnälla lite först) tillhör jag ju den gruppen som inte alls fungerar särskilt väl i värmen. Den börjar ta ut sin rätt nu, och jag börjar (!) bli oerhört trött. Jag har större behov av att sova, och är ändå helt slut nätterna igenom enbart för att det är så in i helvete varmt i min lägenhet. Dessutom blir min förmåga att tänka sammanhängande och klart väldigt nedsatt, vilket är jävligt drygt.

Men – det förhindrar tack och lov inte att det är möjligt att ha riktigt bra dagar ändå. Idag har jag haft en sån dag. Direkt när jag vaknat och var på väg ut i hallen såg jag att posten hade kommit. Det är ju verkligen inte varje dag jag faktiskt får post, så det var ju kul.

Och ännu roligare blev det.

Till att börja med har jag blivit beviljad fondpengar. Inga absurda summor, men ett par tusen extra gör ju ingenting. Det innebär att jag kan lyxa till det lite och exempelvis fylla på mitt förråd av löste som är skrämmande tomt. Jag blev i alla fall väldigt glad och känner mig asnöjd med det. ♥

Men det allra, allra bästa av allt är kuvertet jag fick från Tingsrätten. Ni som har följt mig länge vet ju att jag kämpat och slagit mig blodig mot Överförmyndarnämnden som vägrat utse den person jag vill ha som god man. Det slutade ju med att jag avslutade med min tidigare god man, och därefter gjorde en helt ny ansökan direkt till Tingsrätten. Jag skickade in ansökan i slutet av november och fick senast för någon månad sen hem papper där de ville att jag skulle skriva ett yttrande angående Överförmyndarnämndens yttrande om min ansökan.

Jag skrev ett ganska vasst yttrande om att bara för att man är vältalig och kanske inte uppfattas som sjuk innebär det inte att man är frisk. Att på fullt allvar i ett yttrande mena att en person som söker god man för skulder och så vidare, med en lång historia av bipolär sjukdom samt stora konsekvenser av det, är att förminska både diagnosen som sådan samt de konsekvenser som kan drabba en sjuk.

För att återgå till kuvertet jag fick hem idag; det var inte ett beslut – däremot var det kopior på de papper som skickats till den person jag vill ha som god man, med en förfrågan om hen vill åta sig uppdraget.

Och jag blev så sjukt jävla asglad så jag nästan trillade av toaletten där jag satt när jag läste. För det första är jag asnöjd med att de faktiskt lyssnat på mig när jag upplyst om vem jag vill ha som god man, för det andra att de faktiskt frågar den här personen. Det finns ju redan ett påskrivet papper från hen, men det skrevs på innan hela karusellen med Överförmyndarnämnden satte igång, eftersom de därefter vägrade att utse hen.

Så nu är det min stora förhoppning att allt ska gå undan så att den här personen kan utses till min god man, och de förändringar jag har velat ha i flera, flera år, faktiskt kan börja ske.

Och som om allt detta inte vore nog, så var jag dessutom iväg och hämtade en matkasse via food2change. Innehåll och mängd kan variera en hel del, men just idag var det riktigt bra, faktiskt. Jag uppskattar verkligen det här konceptet, eftersom det dels fyller ut mina egna inköp av mat, dels gör att jag får prova en del saker jag aldrig skulle köpa själv. Idag fick jag bland annat broccoli, tomater, svamp, apelsiner, en hel del kött – what’s not to appreciate, liksom!? 🙂

Såna här dagar vill jag ha fler av! Trevliga besked med glädjefnatt i magen, samt mängder av bra mat!

Yay mig! ♥ ♥ ♥

 

Arkiv
Translate