Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Sent omsider, kan tyckas – men bättre sent än aldrig, inte sant? 😀 Nu är det dags för mig att gnälla riktigt jävla ordentligt över sommaren och den här idiotiska värmen som envisas med att vara här fast jag inte vill ha den. USCH!

Jag vet inte om jag börjar bli vuxen eller nåt, men jag har faktiskt kommit fram till att det egentligen inte är sommarvärmen det är fel på. Det egentliga problemet är att jag inte har någonstans att ta vägen när det är varmt. Min lägenhet blir sjukligt varm att vistas i – varken jag eller djuren mår bra när det är trettio grader varmt inomhus på skuggsidan. Det spelar ingen roll hur många fönster jag öppnar eller stänger för att vädra eller stänga ute värmen – det är lika jävligt ändå. Jag öppnar balkongdörren på nätterna, som tack och lov varit svala och sköna – men det hjälper inte nämnvärt förutom för stunden.

Den enda skillnad mina golvfläktar gör är att få luften att röra på sig. Det blir ju egentligen inte svalare – det är bara det att det blir rotation på luften, dammet, all päls som djuren släpper, och så vidare.

Om mitt hem var svalare än tjugofem grader sommartid skulle det vara betydligt lättare att hantera värmen utomhus. Då skulle jag ha någonstans att gå och svalka av mig lite när jag smäller av efter en hundpromenad, till exempel. Det skulle inte vara fullt lika jobbigt för djuren. När till och med katterna lägger sig under fläktarna på golvet vet man att det är för varmt överallt annars.

Speaking of which; jag köpte en kylfilt till Ella, men hon har inte använt den alls. I stället är det Molly, min yngsta katt, som brukar parkera på den och vräka ut sig. Kul att den kommer till användning för någon av dem, i alla fall. ♥

Än så länge tycker jag dock att värmen varit ganska torr. Det är först den senaste veckan som jag upplevt att det börjat bli sådär kladdigt och äckligt i luften. Senast igår kväll när jag var ute med hunden en sväng – det var inte sådär skitvarmt, men jag var våt av svett på ryggen när vi kom in. Och då gick vi inte ens särskilt långt. Vid sådana tillfällen vill man helst komma hem till något svalt – inte en vägg av dallrande värme.

Jag tycker att det vore så fantastiskt skönt om det kunde vända snart. Tänk om resten av sommaren skulle bli grå och kylig – och regnig. Hur fantastiskt vore inte det? Herregud. Då kan man i alla fall andas, tänka ordentligt, och fungera normalt. Den här värmen lägger tjocka lager av fetvadd ovanpå min tankeförmåga, vilket faktiskt är både obehagligt och jävligt drygt.

Jag vet att de flesta människor uppskattar sol och värme. Tyvärr är jag inte en av dem – har aldrig varit. För er skull vore det ju såklart trevligt om det fick vara en fin sommar. Men jag lider såpass mycket av det att jag verkligen skulle uppskatta om vi fick en annan temperatur.

Fast å andra sidan; förutsatt att jag får de fondpengar jag har sökt, hyser jag starka funderingar på att införskaffa mig en AC. I så fall skulle jag ha betydligt lättare att hantera sommaren, sådär överlag.

Så håll tummarna, för tusan! 🙂 En AC my way, please!

 

Arkiv
Translate