Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag ägnar en del tid åt att fundera över vad jag vill göra med mitt liv. Jag är för närvarande sjukpensionär, men det är ingenting jag har lust att fortsätta vara. Jag vet inte heller om jag vill återgå till att jobba som fotograf, eller informatör/kommunikatör. Jag är lite rädd att det innebär en för hög stressnivå för mig.

Det som däremot skulle vara otroligt intressant att göra, är att jobba med hundar och balans. Med det menar jag att jag skulle kunna tänka mig att fungera som coach för personer som lever med psykisk ohälsa av något slag, har hund, men upplever att hunden inte följer dem på ett önskvärt sätt.

Att leva med en hund innebär att hunden vill ha en balanserad människa för att kunna fungera optimalt. När människan inte är balanserad är risken överhängande att hunden blir obalanserad på ett eller annat sätt – eller att den bestämmer sig för att ta över. Jag märker exempelvis väldigt tydligt på min egen hund när jag är obalanserad; hon blir betydligt jobbigare att ha att göra med, varpå jag blir sur och grinig, och så är den onda cirkeln igång.

Det finns många sätt att jobba med hundar på. En del vill träna sina hundar till ett visst beteende, andra bestraffar sina hundar för felaktiga beteenden. Personligen tror jag mest på att använda sin balanserade energi för att kommunicera och leva tillsammans med sin hund. Har man ett bra utbyte av energi och kommunikation kommer resten ganska automatiskt. Det blir lättare att träna hunden när den inte är stressad eller orolig, och när hunden uppför sig som man vill är det lättare att själv behålla sin balans.

Det är helt enkelt en win-win-situation.

Kortfattat skulle man kunna säga att jag vill jobba med att hjälpa människor i obalans att kicka igång den goda spiralen uppåt i kommunikationen och hanteringen av sina hundar. I detta vill jag använda människornas egen energi och förmåga att visualisera det de önskar från sina hundar – vilket för övrigt är vad attraktionslagen går ut på.

Min egen hund, Ella.

Exakt hur jag ska nå det här målet har jag ingen aning om, och idén är inte helt färdigformulerad ännu – men på något sätt ska jag dit. 🙂

 

Arkiv
Translate