Ett steg i rätt riktning

Om jag ska följa mina egna råd i förra inlägget så kan jag skvallra om att jag har en burk som står på köksbänken, i vilken jag har stoppar ner två lappar med önskemål. Vad jag önskar får vara min privata angelägenhet för tillfället, men det är starka, bra och positiva saker. Men jag tänkte också att jag skulle boosta mig själv en aning och skriva ner några saker jag är tacksam för (och det var riktigt jävla länge sen jag gjorde det).

Min tillfrisknad

Jag är oerhört, oerhört tacksam över den här perioden som är så fylld med självinsikt och självkännedom. Jag tycker att min tillfrisknad når längre och längre för varje vecka – och det är så häftigt. Visst är det lång väg kvar, men om jag jämför med där jag var när jag till exempel startade den här bloggen lever jag ett lyxliv utan dess like idag.

Tanken på att det bara blir bättre och bättre, är… förtjusande!

Min ekonomi

Även om den ekonomi jag har är väldigt liten och begränsad, så har jag ändå en ekonomi. Till skillnad från för tio, tolv år sedan, när jag inte visste när jag skulle kunna betala vare sig hyra eller el eller någon annan räkning. Även om det är kämpigt – och vissa gånger mer kämpigt än annars, så har jag ändå tillgång till pengar och jag kan betala mina räkningar.

Att jag ibland (som nu!) får dela upp betalningen är ändå bättre än att inte kunna betala alls.

Mina bloggar

Jag älskar att blogga. Just nu gör jag det dessutom väldigt intensivt. Det kommer och går lite i vågor, hur intensivt jag bloggar – men jag är oerhört glad och tacksam över att jag gör det, oavsett vem eller hur många som läser. Just nu är jag väldigt tacksam över just den här bloggen; att jag har en plattform där jag kan skriva om mina insikter och det jag lär mig av dem.

Jag vill verkligen fortsätta med det här – med varenda en av de bloggar jag har.

Mina djur

Är det något här i världen jag är tacksam över, är det att mina djur lever och har hälsan. Jag har turen att ha väldigt friska djur, vilket är oerhört tacksamt. Det är min förhoppning att det ska fortsätta vara så, även om jag kommer att acceptera att de alla blir äldre och kanske måste besöka veterinär en eller annan gång. Men jag vill se mina småflickor (katterna) och hunden leva med hälsan i behåll tills den dag det är dags för dem att gå.

Det sällskap och den närhet jag får av mina pälsbollar vill jag kunna uppleva så länge jag lever – om än med olika pälsbollar, med tanke på att deras livslängd är kortare än min.

Återupptäckter

Det här är nära relaterat till min tillfrisknad, men alltså – jag är så oerhört tacksam för små saker som jag återupptäcker. Som till exempel det här med läsning. Jag skulle ljuga om jag sade att jag läser varje dag, men jag gör det. Återkommande, dessutom. Det är ett stort steg i sig, och jag uppskattar det så otroligt mycket. Och min läsning är inte det enda – det är många små, små saker som man liksom aldrig tänker på att man gör, som stillsamt gör entré i mitt liv igen efter många års frånvaro. Det är faktiskt jättehäftigt att se.

Jag ska skriva mer om det en annan dag. 🙂

Dagens önskemål

Jag önskar mig att få fortsätta vara stabil i mitt mående och att uppnå en stillsam vardagslycka. Med det kommer jag att ha en bra grogrund för skapandet av mitt eget liv i positiv riktning.

 

Categories: