Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

I morgon ska jag träffa min boendestödjare. Vi har bestämt att jag ska höra av mig när jag vaknat, för hen har hela eftermiddagen fri. Jag hoppas att jag kommer upp så att det för hens del inte blir något långt mellanrum mellan kunden före mig, och mig. Fast jag börjar bli stressad nu – klockan är snart tre. Nåja, det visar sig. Jag ska försöka låta bli att stressa över det.

Nu när jag håller på och rensar i samband med ommöblering och omorganisation, hittar jag en massa saker jag hade glömt bort att jag har. En reflexväst åt Ella, till exempel, som när jag skaffade den var så stor att jag skrattade hysteriskt under en hel promenad mitt på kvällen, första (och eventuellt enda) gången vi använde den. Ella var väldigt liten som valp och tog lång tid på sig att växa, så den var jättestor på henne. Men jag hittade också en drös kattleksaker. Några slängde jag, för de hade dammat till sig och såg jätteläskiga ut. Andra såg fräscha ut; bland annat en lädermus som Zoe helt plötsligt fick för sig att börja busa med. Zoe är en oerhört social och pratglad (och knubbig) liten dam som mer eller mindre är tant. Därtill är hon också rätt stel och klumpig, så att se henne börja fippla runt med den där musen och spela hockey med den, var faktiskt väldigt kul. Min Lillstrumpa. ♥

För övrigt kan jag säga att ommöbleringen och allt som hör till det går framåt. Nu är jag mer eller mindre klar med köket, hallen och sovrummet. Det är nåt enstaka finplock som ska göras, men på det stora hela är det klart. Nu är det vardagsrummet som är kvar, och där finns det en hel del att göra fortfarande. I resten av lägenheten har jag sorterat ut lite möbler som just nu befinner sig i min bil och ska köras till återbruket. I vardagsrummet är det bland annat en halvfrys som ska iväg. Det enda syfte den fyller är att ge katterna ett utrymme att äta på som Ella inte når fullt så lätt som om det stod på golvet. Utöver detta tar den bara upp plats. Så den ska väck. Plus en hel del synthnördprylar jag tog hem efter min morbror för ett par år sedan. Dessa håller jag på att försöka sälja.

Det där med humör är för övrigt förjävla märkligt. Jag vaknade idag och var lite småsur och smågrinig. Jag har till och med tagit en Premalex (mot pms) ifall att det skulle vara det som är på gång igen (vilket verkar märkligt eftersom jag inte haft någon mens den här gången). Men såhär mitt i natten efter några timmars aktivitet i städning och så vidare, känner jag mig alldeles prima. Jag kommer inte att ha några större problem att somna – men det känns som att jag skulle kunna hålla igång ett bra tag till. Och då är klockan precis tre.

Så lite stressad känner jag mig över sömnen, det skall erkännas. För jag behöver sova innan min boendestödjare kommer hit. Jag behöver nämligen rensa lite på soffan så man kan sitta där och vara social. Än så länge finns det nämligen ingen annanstans att sitta i hela vardagsrummet. Alla andra plana ytor (bord, stolar osv) är upptagna med grejer – böcker, tavlor, kassar, you name it… Helt hysteriskt.

Det känns lite märkligt, detta med denna omorganisation av mitt hem. Allt på grund av att jag tog hem böcker efter pappa. Han skulle förmodligen, för övrigt, ha gillat det jag gör nu. Han har alltid tyckt att jag har så mycket grejer. Ska han säga – jag säger bara det. Dessutom tror jag att jag ska välja att se det här som en lämplig första rensning inför en framtida flytt någon annanstans. För faktum är att även om det här året har varit lugnt med tanke på grannarna, vill jag ändå inte bo här. Jag har bott högst upp minst 20 av 22 år sen jag flyttade hemifrån. Bara det är värt att flytta härifrån för – att komma ner på bottenplan.

Så håll tummarna, även för det! 🙂

 

Arkiv
Translate