Med ömma muskler

Beklagar dröjsmålet. Jag har/har haft en muskelinflammation i höger axel och överarm. Jag är inte helt fri från den än, men i fredags kunde jag inte lyfta, böja eller svänga med armen alls. Fi satan i helvete, vad ont jag hade. Att köra bil för att få tag på Ipren och liniment var ett äventyr, kan jag säga. Hence the frånvaro av inlägg – jag har inte velat överanstränga armen mer än nödvändigt.

Jag är överlag rätt stel och spänd nu, märker jag. Lite osäker på vad det beror på – om det har med att livet suger att göra, eller om jag bara är sån. I förrgår när jag vaknade hade jag så jävla ont i nacken så jag höll på att smälla av. På det där sättet att det krävdes omedelbart intag av både värktabletter och muskelavslappnande, samt att sitta prick still på en stol i nån timme innan jag kunde gå ut med hunden.

Igår blev en lång, skum dag. Jag var vaken längre än jag tänkt, och precis när jag skulle gå och sova funkade inte min Boxer så jag satt i supporttelefon rätt länge. När jag lade på och Boxern fungerade igen, såg jag att jag fått sms från en granne. Han och hans sambo undrade om de fick låna bilen, så de kunde åka upp till akuten. Snicksnack sade jag, och körde upp dem. Jag sade åt dem att ringa när de var klara, och precis när jag skulle parkera hemma fick jag ett  till sms som sade att de var klara och skulle ta bussen hem. Snicksnack, sade jag och körde tillbaka och hämtade dem. Något annat går ju inte att göra – såklart man hjälper till om och där man kan. Fast det resulterade i att jag var vaken i ungefär 24 timmar. 😀

Nåja. Grannen fick i alla fall hjälp och medicin, och det är det viktigaste.

Över till annat. På tal om pms och sånt – förra veckan hade jag min mens. Har noterat efter det att jag varit rätt blödig och känslosam. Inte överdrivet – men något mer än jag brukar. Det ska tilläggas att jag låtit bli att ta den här antideppen jag fick från psyk, eftersom jag inte tycker att den har fungerat. Men jag blir lite fundersam över den här känslosamheten. Jag ska inte säga att jag brister ut i gråt över vad som helst, för det gör jag inte. Men jag kan få en klump i halsen över saker jag inte brukar reagera på. Plus att jag tycker att jag har svällt lite i kroppen, vilket retar mig. Just det ska jag skriva mer om på Sockermissbrukaren.se, dock.

Sen vill jag berätta något som faktiskt är riktigt kul. Jag har sedan rätt lång tid haft en idé om att göra en tidning. En tidning som ska handla om förmåga och funktionalitet hos personer med funktionsvariationer. Och då menar jag alla sorters funktionsvariationer;  fysiska, psykiska, kognitiva, anything… Jag vill att innehållet till stor del ska ställa beslutsfattare av olika slag och grader mot väggen med hjälp av frågan Hur skulle DU vilja ha det om du var i samma situation som många med funktionshinder/nedsättningar är idag?

Att jag skulle lyckas genomföra den här idén såsom jag vill är rätt osannolik. Däremot tror och hoppas jag att det är möjligt att genomföra den som ett ideellt projekt. Därför har jag byggt ihop en sajt där idén ska fungera som ett online magazine. Jag har precis börjat söka efter skribenter, så om du är duktig på att skriva och tycker att de frågor som magazinet vill fokusera på är viktiga, är du välkommen att ta kontakt. Det är en idé jag inte kommer att kunna genomföra på egen hand, så jag tar tacksamt emot hjälp i form av skribenter, tankar, idéer, sponsorer och så vidare.

Här hittar du sajten: Funktionsverkstaden.se.

Jag vill också säga att jag verkligen tror på den här idén. Jag är nervös för att inte få respons på den, att inte få folk som vill skriva, men jag hoppas att det kommer att funka. Och för en gångs skull tänker jag också såhär; antingen så funkar det, eller så funkar det inte. Och den enda kostnad jag haft är för domännamnet. Jag har mycket utrymme på mitt webhotell, och det betalar jag redan för, så där tillkommer liksom ingenting. Så om det inte funkar innebär det inte att jag gått i konkurs, tack och lov.

Så – nu har ni fått en liten uppdatering på läget. Jag är trött, men rätt ok. Nu ska jag ta ett par värktabletter för min tröttvärkande nacke, och förhoppningsvis ta mig i säng snart.

Håll tummarna. 🙂