Det jag vill ha, steg ett

Egentligen borde jag gå och sova, men av någon anledning kom jag att tänka på det här med Tarot igen, och vad jag skrev häromsistens om att jag skulle återkomma till vad jag fylla mitt liv med för innehåll. Och jag insåg att jag inte behöver lista upp saker jag vill ha, utan det jag ska fokusera på är den känsla jag vill ha. Och med utgångspunkt från det har jag valt ut fem tarotkort som får illustrera det jag önskar mig i livet just nu.

Först känner jag att jag behöver förklara lite hur en tarotlek är uppbyggd. En tarotlek består av Stora arkanan och Lilla arkanan.

Stora arkanan består av arketyper som står för väldigt starka energier eller egenskaper. Den illustrerar en resa från Narren (The Fool) som man kan säga är nyfödd, naiv och en hel rad andra beskrivande ord i samma anda – både gott och ont. Resan fortsätter genom andliga, känslomässiga och mer fysiska/materiella tillstånd. Stora arkanan är stark och väldigt betydelsefull, oavsett hur man använder sin tarotlek.

Lilla arkanan består av fyra set, precis som i en vanlig kortlek. Där finns stavar (wands), bägare (cups), svärd (swords) och pentagram (pentagram). De olika seten representerar varsitt element och har olika styrkor och svagheter. Stavarna står för eld och handlingskraft. Bägare står för vatten och känslor. Svärden står för luft och intellekt. Pentagrammen står för jord och materiell trygghet. Notera att jag är extremt kortfattad och förenklar det å det grövsta.

Now, that being said

De kort jag har valt ut för att representera den känsla och energi jag önskar mig i mitt liv just nu är;

The Magician (Magikern)

Magikern är det andra kortet i Stora arkanan, och utstrålar en väldigt manlig kraft. För mig innebär det till stor del handlingskraft. Men Magikern är också en väldigt kreativ kraft. Han – eller hon, i mitt fall, har förmågan att använda och rikta energi för att nå sina syften. Det handlar om förmågan att göra verklighet av sina tankar.

En hel rad Ess (Ace of Swords, Cups, Wands, Pentagram)

Som stödkort till Magikern har jag valt essen i de fyra seten. Det vill säga, Ess i Bägare, Ess i Svärd, Ess i Pentagram och Ess i Stavar. Essen är själva grundessensen i varje set. Som jag skrev tidigare står bägare för känslor, svärd för intellekt, pentagram för materiell trygghet och stavar för handlingskraft. Min tanke med att välja dessa ess är att ge Magikern tillgång till en balans mellan de fyra elementen med tillhörande energier och egenskaper men utan en direkt värdering, så att han (eh, hon, jag) kan börja skapa sitt (mitt) liv med hjälp av tankens kraft.

-*-*-*-*-*-

Du undrar säkert vad poängen med det här är. För mig är poängen att ge mig själv ett fokus, att samla mig omkring en strävan efter det jag vill ha. Det är väldigt länge sen, men jag har skrivit litegrand om det här med att skapa sitt liv med hjälp av hur man tänker – och det är något jag tror på. Problemet när man tampas med konsekvenserna av val man gjort när man var som sjukast, är att man väldigt lätt dels tappar fokus, dels glömmer vad det är man vill åstadkomma, dels är övertygad om att man inte kan, och så vidare. Därför är det viktigt för mig att på nytt lära mig att fokusera och rikta min energi åt ett positivt och konstruktivt håll. Tarot är ett sätt att göra det på, och det funkar för mig.

Tack för att du läste, oavsett om du tror på min nuvarande form av självterapi eller ej. Du måste inte göra det. Fast det vore kul om du ville glädja dig åt att det funkar för mig. 🙂

NU ska jag gå och sova! Ha en trevlig kväll och sov gott! 🙂