Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Det här är mitt första – ever – inlägg skrivet på mobilen (sitter i tvättstugan). Det ska handla om prioriteringar.

Har gjort en lista över saker jag vill göra med mitt liv. Stora, rejäla saker som på olika sätt kommer att påverka framför allt mig själv, men också andra. Eftersom jag känner mig själv vill jag helst göra allt på en gång. Men just för att jag känner mig själv inser jag också att jag nog gör bäst i att prioritera.

Och vet ni vad?

För första gången i mitt liv känner jag att jag vill sätta mig själv först. När mitt liv gick åt helvete för ungefär tio år sen ägnade jag mig åt andra för att slippa tänka på mig själv. Nu känner jag precis tvärtom.

Jag först.

Det innebär att några av de mål/ideer jag har får stryka på foten tills jag uppnått några av de viktigare målen.

Det viktigaste är mitt boende. Jag vill ha min bil och min husvagn så att jag först kan resa runt lite och sen ställa mig permanent någonstans. J, och så vill jag föreläsa och plugga. För att inte tala om att göra en tidning, fotoprojekt size stora, göra fotoböcker, och väldigt mycket annat.

Jag vet inte hur allt detta ska bli möjligt, men på något sätt ska det bli av. Det har för mycket potential för att bli liggande.

(( tillägg; vänligen ursäkta eventuella frånfallande bokstäver, stavfel och annat – inte helt lätt att skriva såhär mycket på mobilen när sms är typ det längsta i vanliga fall 😀 ))

Arkiv
Translate