Sommarens strategier

För den som hängt med ett tag har ni ju koll på det här med äckelpottorna till grannar jag har, och hur de sommartid ockuperar bersån på gården för att ha uppsikt över när folk (däribland jag) kommer och går. Nu har jag kommit fram till hur jag ska göra i sommar för att se så lite av dem som möjligt.

Om man inte visste det sedan innan, har jag haft min dygnsrytm helt bakvänd i ungefär ett halvår. Jag sover på dagarna och är uppe på nätterna. Så kommer jag att fortsätta göra, för på det sättet slipper jag bli oroad och stressad av att äckelpottorna bevakar mig när jag går ut och in med Ella, hur ofta vi är ute, hur lång tid vi är ute och så vidare. Jag går ut sista gången innan jag lägger mig mellan halv sju och åtta på morgonen. Sen sover jag till sen eftermiddag och går ut igen när kärringarna har gått in för dagen.

Det är egentligen helt sinnessjukt att det ska behöva vara så, men för min egen sinnesro – för att inte tala om det faktum att jag inte hanterar värme på ett bra sätt, så känns det som det lättaste alternativet. Dessutom tänker jag ignorera dem bäst jag kan, för jävla underhållande är det inte att kriga med dem hela tiden.

Det var ungefär det jag ville säga med det här inlägget. Och att jag trots detta har ågren när jag ska ut på morgonen, för den ena av snuskgummorna vaknar tidigt, så förmodligen både ser och hör hon att vi går ut och in. På eftermiddagen har jag lika mycket ågren, eftersom åtminstone samma tant bor längst ner och har stenkoll på allt som händer.

Jag ringde till och med Länsstyrelsen igår, de som har med djurskydd att göra, för att förvarna om att det inte skulle förvåna mig om det kommer in en anmälan på mig, och att upplysa om på förhand hur saker ligger till. Men alltså, vad fan gör man? Jag har ett stort behov av att skydda mig själv från de här kärringarna, för de kan få för sig att göra precis vad fan som helst för att hämnas eller för att de tror att de är mycket bättre människor än alla andra (läs; mig). Det är inte ett dugg kul.