Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag ansökte om en god man av en anledning, och jag är glad att jag nu har en. Det som däremot inte gör mig särskilt glad är att det är den 27 juli idag och jag är van vid att mina pengar går in ganska precis 13.00 varje 27 i månaden. Nu har pengarna gått in på det konto på Nordea som min god man har kontroll över, och här sitter jag och är helt pank.

Eller ja, nästan, i alla fall. Jag har 100 spänn i plånboken. Men 100 spänn kommer man ingenstans på. Jag måste till exempel ladda mobilen, eftersom min prisplan gick ut igår. Det innebär att jag varken kan ringa eller sms:a.

Jag blir sjukt stressad. Faktiskt sådär så jag snart bryter ihop, känns det som. Om det ska kännas såhär varje gång framöver vid utbetalning av pengar, får vi hitta ett annat system. Jag vet inte hur lång tid det tar för pengar att föras över mellan Nordea och Swedbank, men säg att det tar en dag eller två. Helt oacceptabelt.

Så här sitter jag nu och rullar tummar. Jag vet inte när mina pengar går in – de pengar jag ska köpa mat för och så vidare. Hyrespengar, elpengar och nån sparad pytteslant stannar kvar där och betalas per autogiro är det tänkt. Och jag känner mig stressad över det också. Fan, vilket jävla kontrollfreak jag är. Jag blir jättestressad över att jag inte kan se att hyran och elen blir betald.

dark_left

Ja, herrejävlar. Här sitter jag i någon slags ångest lite och flåsar med krokodiltårar i ögonvrårna för att jag inte vet, för att jag inte har koll, för att känslan av pengar som inte sitter där de borde sitta vid en given tidpunkt, automatiskt tar mig tillbaka ett gäng år i tiden när mitt liv var som jävligast. Då, när jag nästan blev vräkt flera gånger per år, under flera år. När jag inte visste när jag skulle se en egen peng nästa gång.

Nej, fy fan. Shit i helvete. Det här kommer inte att fungera. Helvete, vilken jävla ångest.

Detta, i kombination med att jag under den gångna veckan har insett att jag troligen lider av ganska hardcore pollenallergi. Att gå runt och känna sig jättesjuk och dessutom inte ha några pengar att direkt tala om, känns inte som någon bra kombination. Allergin känns något bättre idag, efter helgens hyfsat massiva regn – men innan det kände jag mig hyfsat dödssjuk.

Bläh. Nej, jag tror att jag ska ta och vara lite duktig och dammsuga en gång till (dammsög igår) och kanske torka golven. Eventuellt städa av runt sovrumsfönstret så att jag kan stänga det och blocka så mycket pollen som möjligt, den vägen.

Jag återkommer dock i frågan om pengar.

Arkiv
Translate