Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Hej på er, gott folk. Som ni säkerligen noterat har jag varit frånvarande ett par dagar. Det, kära ni, beror på att jag begravt mig i det här med att registrera sig här på sajten för att komma åt mina mest privata inlägg. Det jag hade på gamla (sub)domänen.

Jag bygger ju mina sajter och bloggar i/med WordPress, det enligt mig by far bästa verktyget så långt ögat kan nå. Jag har aldrig lärt mig tycka om Joomla.

I vilket fall. Dit jag vill komma är att WordPress har ungefär en biljard biljard olika plugin, som har olika funktioner. Till exempel har jag ett plugin nu (inte på förra) som enbart sysslar med att skydda sajten från dryga, äckliga attacker av diverse olika slag. En funktion jag slagit på är till exempel att man inte kan markera text/något annat och högerklicka. Hysteriskt roligt! 😀 (Ja, jag är lättroad!)

Det finns således också väldigt många olika plugin för det här med att ha någon form av medlemskap/community/whatever man vill kalla det. Det jag vill göra är att sätta somliga inlägg bakom lås och bom, så att endast registrerade läsare/användare har tillgång till dem. Det innebär i praktiken att man registrerar sig och får användaruppgifter (användarnamn och lösenord), och när det kommer ett inlägg som är skyddat, loggar man in med sina uppgifter och kan då också kommentera.

Så kommer vi då till själva slutklämmen.

Jag har ägnat tamejfan flera jävla dar (hela dagar!!!) åt att försöka få till det här på ett vettigt och bra sätt. Jag får inte till det. Det finns flera stycken plugin som jag gillar och tror skulle funka skitbra – om jag bara lyckades få det att fungera! Jag lyckas till… tja, 90% eller så!? Sen de där sista 10% – där skiter det sig av någon skum, okänd anledning, och så tröttnar jag och slänger bort skiten.

Så nu ger jag upp. Nu behöver jag ha hjälp!

Nu söker jag dig som;

Är haj på WordPress och hantering av diverse plugin. Du har tålamod och uthållighet. Du behöver inte vara programmerare eller liknande, men det är ett klart plus om du vet vad du håller på med =)

Det jag vill att du ska göra är att hitta och installera ett vettigt plugin efter de direktiv jag gett. Har du egna förslag på förändringar/förbättringar av konceptet – hit me. Om du är duktig och kan tänka dig att hjälpa mig på ideell basis, kan du också få hålla koll på just säkerhet och så vidare.

Jag kan inte erbjuda dig någon lön av något som helst slag, förutom möjligen en fotografering av dig/din familj eller liknande, om vi bor nånstans i närheten av varandra. Det är min förhoppning att du är generös, utöver det där med kompetent och alltihopa 😀

Om du känner att du är rätt människa för den här uppgiften – lämna en kommentar här nedanför med kontaktuppgifter (mail, förslagsvis) så hör jag av mig.

Tänk på att det är ett stort förtroende. Jag kommer att släppa in dig i min bloggs administration, vilket är ett stort kliv över i princip varenda gräns jag har – så jag vill kunna lita på dig.

Ok? =)

Härligt. Då sätter jag mig och rullar tummar och väntar, dåh 😀

Arkiv
Translate