Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Är jag den enda, eller åtminstone en av få som drabbas av vårdepressioner? Det finns egentligen bara en tid på året när jag verkligen trivs, och det är på hösten. Jag gillar mörker, myslampor, tända ljus, filtar och hett te.

Jag tycker i och för sig om att vara ute när det är väder för det, sommartid, men jag tycker att det är väldigt jobbigt med värme och jag avskyr att det är ljus tamejfan dygnet runt. Usch, vad jag tycker det är drygt.

När jag var yngre brukade jag säga att sommaren gjorde så att min hjärna kändes som att den var inlindad i fetvadd. Så är det ungefär nu också. Det känns som att allt som är jag är instoppat nånstans lååååååångt inne i min kropp, och där är jag-et alldeles fast. Tucked in, så att säga.

Och när jag vaknar är min första tanke när jag ska gå sista rundan med Ella, så att jag kan lägga mig igen. Jag saknar något vettigt att göra och tänka på, och så blir jag uttråkad och dessutom ledsen/låg. Varje dag handlar liksom om att ta sig från morgon till kväll – och jag gillar inte att känna så.

Jag hade tänkt mig att använda det här inlägget mest till att gnälla och vara kinkig, faktiskt. Men kanske att jag måste vara lite aktiv för att det ska bli någon förändring!? Det sägs ju att det är endast en själv som kan åstadkomma någon faktiskt förändring i ens liv, och det stämmer nog.

Inte för att det kanske är någon direkt handling, men jag kom på att jag faktiskt har lite skvaller;

  • Jag har fått tid hos en psykolog – äntligen! Den 25 maj ska jag iväg och träffa en psykolog för att börja gå igenom cirka 20 års traumatiska upplevelser av varierande slag.
  • Jag har varit på Öron/Näsa/Hals och fått bekräftat att jag är trång i näsan – framför allt vänstra näsborren. Ska göra en flödesmätning (!) och dessutom, som bonus, en hörseltest eftersom jag också hör illa.
  • Jag har bokat en ny tid för ytterligare en sömnregistrering. Hade en sådan tidigare, men ville gå till ÖNH först – men nu har jag ju varit där, så nu är det bara att registrera sömn så det står härliga till. Bad dessutom om att få hem utrustningen en fredag, så jag kan ägna hela helgen åt att sova med det, eftersom jag blir väldigt stressad när det bara är en natt.

Blesh. Jag tror jag måste göra nåt åt det här. Jag har dessutom suttit med bara wordpress sen i fredags, typ. Roligt – oh, hell yes, jag älskar det. Men det kanske är bra att göra något annat också. Kanske.

Arkiv
Translate