Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Igår – i torsdags.. jo, igår, torsdag, så blir det. Igår ringde de från Öron/Näsa/Hals på lasarettet och erbjöd mig en tid imorgon – idag, alltså, fredag, klockan nio. Eftersom jag väntat och dessutom behöver samordna med en ny (!) sömnregistrering, så tog jag den utan att blinka.

Jag ska också tillägga; utan att sova. Jag tog tiden och kommer att vara där trött efter en natt utan sömn. Nämligen, eftersom det är en så tidig tid, törs jag inte lita på att jag skulle ta mig upp och hinna både vakna, duscha, ta ut Ella och därefter ta mig iväg. Så jag har roat mig med att sitta uppe hela natten. Jag har spelat in ett nytt avsnitt av Kontrast, jag har diskat, gjort rent båda kattlådorna och bytt kattsand, tittat på ett par, tre avsnitt av The Shield… tja, typ så. Ja, just ja. Duschade gjorde jag sent igår kväll, så att håret skulle hinna torka ordentligt IFALL ATT jag gick och lade mig.

Och för nån timme sen insåg jag att det som nyss var nu, idag, helt plötsligt hade blivit det som var, igår.

Hur skumt är inte det?

Och jag antar att den där övergången mellan igår och idag är lite olika för olika personer. Efter lite funderande kom jag fram till att min övergång från idag till i morgon, så att i morgon blir idag, och idag blir till igår, sker runt halv fyra på morgonkvisten.

Så nu är klockan ungefär 05.20 och jag är ganska trött. Mindre sömnig än man skulle kunna tro. Jag var sömnig för ett par, tre timmar sen – men det var då jag diskade och allt det där. Däremot kommer jag att vara grymt trött när jag kommer hem, vilket blir runt ca halv elva, kan jag tänka mig. Senast. Då tänker jag ta ut Ella en snabbis så hon får pinka, sen tänker jag faktiskt lägga mig ett par timmar.

b-w_elephant

Arkiv
Translate