Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Ok, jag erkänner. Jag har fastnat för konceptet. Jag vill också göra en podcast. Det enda problem jag har är att jag har lite svårt att bestämma mig för om vad. Egentligen så vill jag göra en om bara psykisk ohälsa – eller, nej… om bipolär sjukdom, eftersom det nu råkar vara det jag själv dras med.

[column_half]

Men så tänker jag sådär att vad fan… jag är ju mer än bipolär. Jag har ju min passion för fotografi i teori och praktik. Jag har ju mina starka åsikter i somliga frågor – läs; sociala frågor, främst gällande funkispolitik och antirasism.

Men så tänker jag att det är dumt att ha en podcast med flera olika ämnen – det är bättre att hålla sig till ett. Och att jag kanske får göra flera olika podcasts om jag vill envisas med att ha med alla ämnen.

Och så fortsätter jag tänka att jag får hålla mig till ett, till att börja med. Jag har ju aldrig gjort det här – jag kanske tycker att det är skitjobbigt. Det kanske inte är nån som har lust att lyssna. Folk kanske tycker att det är asdåligt – vad vet jag? I så fall kommer jag ju inte att vilja lägga ner mer tid på att göra andra podcasts om andra saker.

[/column_half][column_half_last]

Idag på Facebook hade en gammal affärskontakt skrivit att hon funderar på att börja göra en podcast om det hon sysslar med (kommunikation). Jag skrev givetvis att jag också vill göra det, och vi kom fram till att vi ska hålla varandra uppdaterade om vad vi pysslar med och så vidare.

Det innebär att jag har googlat lite och hittat lite information. Om man bortser från innehållet och hur man får till ljudfilerna, så verkar det inte med nödvändighet vara så komplicerat. En mikrofon, en dator, möjligheten att redigera ljudet, kanske nån jingle och nåt annat ljud, och så var det klart. Typ.

Så jag måste investera i en mikrofon. Jag har inte råd att köpa något avancerat, men för nån hundring eller två kanske jag klarar mig – tills vidare.

OCH jag har hittat ställen där man kan ta hem gratis musik och gratis ljud!

#iskapartagen

[/column_half_last]

Arkiv
Translate