Om hur soc får en att känna sig

Inte nog med att man konstant, när man lever på försörjningsstöd, måste redovisa sin ekonomi och skicka in kontoutdrag för senaste månaden… inte nog med att det i sig är rätt förnedrande, integritetskränkande, inkräktande och så vidare.

Nej, när man överklagar ett beslut, då ska det till ännu fler kontoutdrag och bevis på att det är såsom man säger.

[column_half]

Brev från soc ang. min överklagan

Såhär ser brevet jag fick med posten igår ut. Helt ok formulerat, antar jag. Varför blir jag då så förbannad att jag på riktigt ser rött och vill döda någon?

Jag skickade in ett antal kontoutdrag och diverse skärmdumpar från min internetbank för att bevisa att det är såsom jag säger. Mailade in det och begärde respons från människan, så jag vet att det kommit fram.

Till svar får jag detta:

Svar via mail från soc
DESSUTOM har jag – sent omsider, äntligen, whatever, fått svar från min handläggare på de två mail jag skickade förra veckan. Inte särdeles informativt, kan jag tycka, och dessutom med den mest korkade frågeställning jag sett på extremt länge – se understrykning med grön färg.

Se gröna understrykningen för smartaste frågan idag!

Vänligen klicka på alla bilder för att kunna läsa vad som faktiskt står.

[/column_half][column_half_last]

Nu kommer vi till det riktigt intressanta i frågan. Hur allt det här får mig att må och känna mig, sådär i största allmänhet.

Jag vill kräkas. På riktigt. Det här får mig att må fysiskt illa, och jag vill kräkas. Dessutom är jag förbannad. Faktiskt är jag så förbannad att jag inte ens kan vara trevlig mot Ella. Jag låter bli att prata med henne, för jag är bara grinig och retlig just nu. Jag skulle ha oerhört svårt att vara trevlig mot vem som helst, faktiskt. Utöver att vilja kräkas, vill jag nämligen dessutom också mörda någon. Och får jag inte mörda någon, så vill jag slå någon. Hårt och länge. På riktigt.

Ur ett perspektiv förstår jag att de här människorna bara gör sitt jobb. Det finns säkert regler som säger att de måste se folks kontoutdrag, kontoöversikter och så vidare i all oändlighet för att kunna fatta ett beslut.. Men jag är inte ok med det. Jag kan för mitt liv inte vara ok med det. Det är inkräktande, det är patroniserande, det är integritetskränkande utöver det normala, det är ifrågasättande och i största allmänhet jävligt förnedrande.

Ska man behöva vara ok med det?

bird_row

Jag tycker att det här är så fruktansvärt jävla asjobbigast så det finns inte på en skala hur jävla jobbigt jag tycker att det är. Jag känner mig ifrågasatt, otrodd, som att jag inte är pålitlig, som om jag inte har rätt till mina egna pengar, eller ens rätt att ha konton som jag vill, eller kunna planera min pyttelilla ekonomi såsom jag vill genom att ha olika konton…

Jag blir på fullaste allvar vansinnig, och idag har jag till och med grinat för att jag tycker att det är så jävla förnedrande.

Och allt på grund av att de inte har ögon att se med, när det på fullaste allvar på kontoutdraget står “överföring TILL kortkredit” – fast inte med stora bokstäver, såklart. Hur svårt kan det vara?

[/column_half_last]

 

 

 

Categories: