Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Hej på er. Det är några dagar sen. Kanske så mycket som en vecka. Jag har haft fullt upp. Först med att fylla år. Sen med att fippla med WordPress (en annan sajt, förklaring kommer längre ner), och sedan med att vara sjuk.

[column_half]

WordPress

Jag tror inte att jag berättat om det alls tidigare, men jag har planer på hur jag ska försörja mig framöver – på det där sättet att jag inte kommer att behöva gå på soc. Bland annat handlar det om att börja föreläsa om livet med bipolär sjukdom, men också att hålla kurser i fotografi online, på distans. Eftersom jag gör alla mina sajter och bloggar i WordPress, tänkte jag mig att jag skulle bygga en kursportal där man som kursdeltagare kan logga in, hämta hem kursmaterial, ladda upp egna bilder för varje uppgift, samt dessutom både få och ge kritik på de andra deltagarnas uppladdade bilder.

Jag menar; hur svårt kan det vara?

WordPress är ett stort CMS-verktyg och har biljarder med jävligt behändiga plugins för diverse funktioner.

Förutom just det jag behöver. Det finns jättemånga bra medlemssystem, community-varianter och så vidare, men de saknar de mest grundläggande behoven jag har. Däremot finns det add-ons som man får betala för, som skulle uppfylla mina önskemål. Men att leva på soc och börja betala för en massa grejer jag inte ens vet hur bra de fungerar känns inte helt prioriterat.

Så. Nu har jag börjat umgås med tanken på att skita i det här med att hålla kurser, utan göra e-böcker och sälja i stället. En simpel variant av webshop är nämligen betydligt enklare att få i ordning. Betalning med Pay-pal, och så var det klart!

För ögonblicket har jag lyckats stilla mig såpass att jag börjat fundera på/försöka komma ihåg vad jag använt tidigare i kursmaterial om framför allt bildkomposition/bildspråk, och hur jag ska få ihop en vettig e-bok om den saken.

[/column_half][column_half_last]

Att vara sjuk

Jag är i princip aldrig sjuk. I alla fall inte sådär på riktigt. Jag kan gå omkring längre perioder och känna mig halvkrasslig, men det bryter sällan ut ordentligt. Jag blir inte ens lika brakförkyld som jag blev förr (jag menar mancold; krokodilhud i halva ansiktet, illröd näsa, sprutnysningar, så täppt att man knappt kan prata, osv – det var jag och pappa som blev så, ingen annan).

Jag har under ett längre tag gått runt och känt mig lite halvoff. Nu i efterhand inser jag att det kanske inte är så konstigt att jag inte orkat pressa konditionen såpass som jag tänkt, nu när jag äter pulver (och mat). I lördags slog det nämligen till och jag började hosta. I söndags hostade jag ännu värre, och igår var det vidrigt. Jag mådde så jävla dåligt. När jag varit ute med Ella på hennes morgonkiss satt jag uppe en stund – sen var jag tvungen att gå och lägga mig igen. Sov i flera timmar. Resten av dagen var jag hostig, sådär så det gjorde ont i både halsen och lungorna så fort jag ens funderade på att hosta, typ. Jag nös litegrand, men inget överdrivet. Snorade ytterst lite.

Idag är det sådär. Eftersom jag sov så mycket på dagen har jag sovit i omgångar under natten. Vaknat varannan timme eller så. Skitdrygt. Men jag orkar i alla fall vara uppe och hålla mig vaken. Men så mycket mer är det inte. Om nån timme ska jag ut med Ella igen, och jag kommer inte att orka gå längre än till Ica och tillbaka (det är inte långt). Jag är nämligen så sugen på Lindahls smaksatta kvarg utan tillsatt socker så jag dör.

Men kanske att jag i alla fall kan låtsas att jag är på bättringsvägen. Min plan är att vara hyfsat pigg och frisk framåt slutet av veckan. Håll tummarna för att jag lyckas med det 🙂

[/column_half_last]

Arkiv
Translate