Boktips; Handbok för psykon

Jag berättade ju för nån vecka sen att jag beställt böcker. Nu har jag fått hem dem (idag) och har redan hunnit läsa igenom den ena.

[column_half]

Jag har roat mig med att läsa Tove Lundins bok Handbok för psykon – och jag menar verkligen att jag har roat mig. Till att börja med är boken skriven på ett lättsamt och lättillgängligt sätt – jag kan faktiskt tänka mig att, beroende på hur illa däran man är, man kan uppleva den som överdrivet glättig och för uppåt. Men är man i hyfsat skick, är den trevlig att läsa.

Dessutom, på sina ställen, skrattade jag rakt ut. Som till exempel där hon skriver några rader om anhöriga, hur de skapar sina egna supportgrupper för att stödja varandra i livet som anhörig till någon med psykisk ohälsa, och dessutom (och det är det här som åtminstone jag tycker är så jävla roligt) producerar hyllmeter efter hyllmeter med böcker om saken. Jag sitter och småskrattar för mig själv när jag skriver det, så kul tycker jag att det är (och ja, jag är möjligen väldigt lättroad – jag bjuder på det i så fall).

[/column_half][column_half_last]

I vilket fall. Boken är uppdelad i några kapitel som handlar om till exempel lag och rätt, att välja tillfällen när det passar att ljuga och när det passar att inte ljuga – och så vidare. Mycket peptalk. Jag kan också, någonstans, tänka mig att många som läser boken säkert ser Tove Lundin som en förebild. Och visst, det köper jag. Jag känner inte till henne annat än genom den här boken, men som jag förstår det så är hon rätt framgångsrik som journalist. Jag tror att många nog tänker att kan hon vara framgångsrik trots både ADHD och bipolär sjukdom, så kan jag. Det gör i alla fall jag, trots att jag är väldigt oggig över mina skulder som i mitt huvud aldrig kommer att försvinna och jag kommer att vara befläckad av min sjukaste (hittills) period i mitt liv.

Slutsatsen är att boken är klart läsvärd för 106 kronor. Man ska inte underskatta tips, råd och peptalk!

[/column_half_last]