Ett blödigt hjärta

Den 2 januari ska ju Venlafaxinet vara helt utfasat, är det tänkt. Det är ganska snart, om ni inte tänkt på det tidigare. Faktiskt väldigt snart, om man betänker att en medicin jag ätit i flera år och som fungerat bra på mig (bortsett från sockerbegäret) nu ska fasas ut – helt och hållet.

[column_half]

Därför har jag börjat ta dem mer sällan nu. Först varannan dag. Nu var tredje dag. Jag ska hinna ner till var fjärde och helst var femte dag också, innan det är dags att lägga av helt.

Så vad finns det för bieffekter i att sluta äta Venlafaxin.

Tja. Jag märker att jag överlag är lite småretlig och grinig. Irriterad – framför allt märks det på hur jag hanterar Ella (hunden), men det är tack och lov inte så illa som det skulle kunna vara. Däremot märks det klart och tydligt att jag är blödig. Nåt så ända in i bängen, faktiskt. Jag satt igår och tittade på söta djurklipp på youtube, och hjärtat vreds om flera gånger till vartenda ett av dem (som i och för sig var rätt blödiga i sig själva, men i vilket fall – jag brukar inte reagera nämnvärt).

bird_row

[/column_half][column_half_last]

Men på det stora hela kan man säga att en viss retlighet och irritation uppstår, liksom en viss blödighet när det gäller söta saker (att titta på, alltså) och sorgesamma saker att titta på. Plus, fast det är ju ingen dryg bieffekt av att sluta, en viss osäkerhet på hur i helskotta det här kommer att fungera framgent. Jag har aldrig litat på mig själv när det gäller att hålla mig stabil. Det har alltid lutat åt ena eller andra hållet, och jag törs inte lita på att det håller sig. Därför hoppas jag att det här kommer att hålla sig åtminstone hyfsat, tills det är dags för telefontid med min läkare igen så att vi kan diskutera hur jag ska göra med Lamotriginet. Jag är villig att prova en omgång till med höjd dos för att se hur det fungerar utan Venlafaxin, men märker jag att jag blir sådär trött igen så kommer det inte att funka.

bird_row

[/column_half_last]