Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Först tänkte jag börja med frågorna. Det är frågor till er andra som läser här, som också är bipolära. Vilken variant är helt oviktigt, så länge ni har bipolär sjukdom.

Jag satt just och funderade på hur man kan beskriva ett hypomaniskt (eller maniskt, för er som är typ I) skov, och kom fram till att man rimligen torde kunna säga att det är som att befinna sig på höjden av den häftigaste orgasm man kan tänka sig – oavbrutet, hela tiden, med en slags girig hunger efter mer – den där känslan av att rusa framåt i tusentals kilometer i timmen, utan att kunna hejda sig.

Känner ni igen er i den beskrivningen?

Line of flowers

[column_half]

Idag är jag tacksam för

  • att man kan välja vilken familj man vill ha som vuxen.
  • insikten om att glass och choklad i större mängder ger mig rännskita (det är min blogg – jag kan vara hur ärlig, öppen och äcklig jag vill 😀 ) – nu gäller det bara att få hjärnan att fatta det också.
  • min puckade hund som dessutom är helt underbar.
  • att jag lämnat Motargument.se – det var dags nu.

Inte så många eller avancerade saker den här gången, men det här får räcka för idag.

[/column_half][column_half_last]

Saker jag är nöjd med

  • hur jag ordnat det för mig framöver, angående vad som hände i tisdags
  • kontakten jag tagit med två av tre syskon.
  • min beslutsamhet om att jag vill leva ett gott liv så långt det är möjligt.

Inte heller så många eller avancerade grejer, men det får ändå lov att räcka idag. Trots allt är det ingen tävling om något – vare sig mot mig själv eller någon annan. Bara det i sig är ju värt att vara tacksam för 🙂
[/column_half_last]

Arkiv
Translate